Alla artisterna i Melodifestivalen 2016

Det är idag en vecka kvar innan första deltävlingen i Göteborg drar igång.  Nu går startskottet för klubbens bevakning av Melodifestivalen.  Ny blogg, fler reportrar och utökad satsning på sociala medier är bara några av årets nyheter. Klubbens medlemmar uppmuntras kontakta klubbens reportrar.

 

Nästa vecka (måndag 1 februari 2016) lanseras klubbens nya blogg – som kommer att erbjuda en förbättrad upplevelse för alla läsare och inte minst för oss som jobbar med att lägga upp nyheter.  När det är lättare att lägga upp nyheter och bilder blir det roligare rapportering och ser det dessutom snyggt ut blir det roligare att läsa våra nyheter!

På blogg.melodifestivalklubben.se kommer du att hitta klubbens rapportering från festivalen under hela turnén. Alla nyheter, intervjuer, krönikor, tippningar m.m. De viktigaste nyheterna hittar du förstås som vanligt även på klubbens ordinarie hemsida.

Klubbens medlemmar påverkar

 

Varje vecka har vi omröstningar på hemsidan om vilka artister ni helst vill att klubbens reportrar intervjuar. Ni kan också mejla hela reportergänget till (reporter”a”melodifestivalklubben.se) och våga fråga oss saker, föreslå frågor till artisterna och ge oss tips. Många av klubbens medlemmar har varandra på Facebook – ta gärna kontakt med någon reporter du känner och ge tips och input. Du kan även kommentera på klubbens Facebook sida. Våga kommentera våra nyheter i alla våra kanaler under turnén. Vi lyssnar, vi är till för klubbens medlemmar!

Facebook och Instagram

 

Om du inte redan följer klubbens på vår Facebooksida Melodifestivalklubben OGAE Sweden så är det dags att göra det nu. Förutom viktiga klubbnyheter så kommer du att få klubbens festivalnyheter direkt in i ditt Facebookflöde under alla festivalveckorna.

Instagram kommer att användas frekvent under hela turnén – här kommer de bästa bilderna att publiceras löpande – med våra hashtaggs – klubbens konto är Melodifestivalklubben – så följ oss även på Insta.

Officiella hashtaggs

 

Klubbens officiella hashtaggs är #melodifestivalklubben och #ogaesweden
Använd dem du med om du är ute på sociala medier och vill uppmärksamma något klubben gör.

Sju fasta punkter i bevakningen varje vecka

Under varje vecka återfinns ett antal fasta punkter under egna vinjetter. Det kommer att göra det lättare för läsarna att känna igen sig varje vecka.

  • Inför artikel (måndag)
  • Betygsättning av den första uppspelningen (onsdag)
  • Video: Duellen – två för veckan festivalaktuella mötes i en rafflande duell med temat schlagerkunskap
  • Resultatet av publikundersökningen (fredag)
  • Reportrarnas tippning – (lördag)
  • Söndagskrönika (söndag)
  • Gissa Resultatet krönikan (söndag/måndag)

Klubbens glada reportergäng

 

Klubbens reportrar är i år extra mycket taggade och väl förberedda. Policydokument och redaktionella planer har tagits fram innan.  Vi tycker att det ska bli jättekul och ser fram emot att få ha dialog med klubbens medlemmar om vår bevakning!

En nyhet i år är att vi samarbetar med den amerikanska sajten escreporter.com – och kommer därför i vissa städer ha ytterligare klubbmedlemmar som är med oss i gänget – men som skriver för escreporter.com.

GÖTEBORG 3-6 FEBRUARI

 

Alexander Borodin, Marcus Björkander, Martin Andersson
escreporter.com: Zara Zeidlitz

MALMÖ 10-13 FEBRUARI

 

Lars-Kristian Stensrud, Peter Baston, Jimmy Wallin Nyberg

NORRKÖPING 17-20 FEBRUARI

 

Alexander Borodin, Gilla Almroth, Jenny Wallhoff

GÄVLE 24-27 FEBRUARI

 

Lars-Kristian Stensrud, Gilla Almroth, Emma Hellgren

HALMSTAD, Andra chansen 3-5 MARS

 

Peter Baston, Marcus Björkander, Martin Andersson
escreporter.com  Zara Zeidlitz

SOLNA, final 9-12 MARS

 

Alexander Borodin, Lars-Kristian Stensrud, Jimmy Wallin Nyberg
escreporter.com: Kevin Lee

Du når samtliga samtidigt på (reporter”a”melodifestivalklubben.se) och det går att mejla på (förnamn.efternamn”a”melodifestivalklubben.se) och du kan förstås även kontakta reportrar du känner på Facebook. kommentera våra nyheter på hemsidan, bloggen eller på Facebook och Instagram. Klubbens pressansvarig når du på (pressansvarig”a”melodifestivalklubben.se)

Kommentera