Albin & Mattias imponerade inte riktigt på oss utsända i klubben under de första repetitionerna. Hitlåt på P3, javisst, men kritiken handlar främst om att scenshowen känns tråkig. Duon står ensamma på scen och det känns ibland lite improviserat – inte riktigt som de vet var de ska ta i vägen på scen.

Var det självklart för er att vara ensamma på scen?
– Vi har ju diskuterat det flera gånger fram och tillbaka hur vi skulle göra med dansare. Men vi bestämde oss att vi ville jobba mer med ljuset på scen, för vi tycker att det blir snyggt och att istället se jobba mer med att få till en bra personkemi mellan oss två på scen, berättar Albin för Melodifestivalklubben. Dessutom vill duon jobba med att tydliggöra deras nya koncept, Mattias förklarar för oss i Melodifestivalklubben som mest tänker i termer av schlager hur en modern popduo fungerar:

– Vi vill ju i fortsättningen presentera oss som en duo när vi turnerar så det känns mer naturligt att presentera oss som det kommer att se ut när vi är ute på turné i sommar. Duon har under repen haft sina nya tröjor på sig där deras nya Albin & Mattias logga syns. Ett hopflätat A&M. Men den loggan kommer inte att synas på scen på lördag.

Hur pass koreograferade är ni?
– Inte så mycket när vi ändå inte är i bild. Vi har våra positioner där vi ska vara på scen och när vi syns i bild så gör vi mer och när det är genrep och sändning kommer vi se till att vi kör på för att hajpa publiken med våra coola moves. Er journalister är ändå så svåra att hajpa, så det är igen idé att köra hårt under de här repen, menar Mattias.

Du ligger verkligen i den övre delen av ditt register när du sjunger, Mattias?
– Ja, det gör jag, men jag har ändå sänkt den från var den var i början.
Detta får oss att undra hur högt han egentligen kan sjunga. Vi får bara höra de lägre registren, de mörka bastonerna.

Hur har det gått att repa nu?
– Det är mycket bättre att vara här än att torrepa i en unken gympasal. Dessutom känns det lugnt på plats för vi tycker att alla I det här projektet är så proffsiga så man känner ingen stress. Albin & Mattias passar på att ge hela produktionsteamet en stor eloge. Vi tror att bidraget kommer att se bättre ut på tv på lördag än vad man upplever det på den stora scenen i Scandinavium.

IMG_1231

Kommentera