Melodifestivalen 2016 öppningsnummer i Göteborg

Då är det äntligen dags för det som vi har väntat på sedan Eurovision var över i fjol. Är vi laddade eller? Det här kan bli den bästa öppningen av Melodifestivalen som SVT har gjort någonsin. Vi firar att den nya Melodifestivalen med deltävlingar nu har fyllt femton. Det är också minst femton år av upplärd yrkesskicklighet och samlad erfarenhet vi ser prov av i kvällens produktion. SVT har tack vare Melodifestivalen och Eurovision blivit världsledande på livesänd tv-underhållning.

Det börjar med det storartade öppningsnummret ”Hela Sveriges fest” med Gina Darawi och Petra Mede.

Efter att ha sett repen i arenan är det första gången man nu ser helheten i tv-produktionen, med alla klipp och kameravinklar. Det ser bra ut. Stämningen i arenan är på topp!
att Sverige återigen är värd för Eurovision kommer att uppmärksammas flera gånger ikväll.

Det är svårt att tro att det redan har gått femton år sedan Afro-dite vann Melodifestivalen.  Det är en imponerande samling vinnande bidrag när vi ser dem i kavalkad på det här sättet. Även om inte alla presterat bra i Eurovision så kan Sverige vara stolt över att vi har haft så många bra låtar genom åren.

Då kör vi!

Samir & Viktor är den perfekta partystartern. Det här kommer vi att dansa till när Sverige vinner Eurovision och när vi tar guld i Rio!?

Samir & Viktor i Melodifestivalen 2016

Samir & Viktor i Melodifestivalen 2016

Samir & Viktor plaskar i Melodifestivalen 2016

Det där gick ju bra, nu är festen igång på allvar. För att lugna ner oss lite så ligger Pernilla Andersson som en lugn brygga under kvällen.  Men det är vackert, även om chanserna är utsiktslösa så är det en stor bedrift att vara med här. Låten är på intet sätt dåligt.

Pernilla Andersson i Melodifestivalen 2016

Pernilla Andersson i Melodifestivalen 2016

Nu är det Mimi Werners tur. Vi utsända i klubben trodde först starkt på den här låten. Publiken i Scandinavium har dock varit kallsinniga under repen. Låten och Mimi levererar. Kanske kommer tv-tittarna tänka annorlunda?

Mimi Werner i Melodifestivalen 2016

Albin & Mattias leverar en bra hit-låt. Dansen, kameravinklar och klippen satt bättre än under de senaste repen. Men numret övertygar inte riktigt. Denna veckas svagaste kort vad gäller scenshow?

Albin & Mattias i Melodifestivalen 2016

Albin & Mattias i Melodifestivalen 2016

En kär återkomst – Gardells schlagerskola! Vi påminns återigen om hur mycket som har hänt -sedan tiden då Janne Loffe Karlsson var programledare….

Ja och nu skulle vi haft Anna Book var det meningen.. men lugn hon kommer senare ikväll istället.

Robin Bengtsson gick fram i rutan och verkar ha fått mycket applåder i arenan. Spännande.

Robin Bengtsson i Melodifestivalen 2016

Robin Bengtsson i Melodifestivalen 2016

Storfavoriten Ace Wilder. Inga synkfel noterades. Även om jag önskar mig några andra bildval vid vissa tillfällen. Den här showen måste ha imponerat därute i sofforna.

Ace Wilder i Melodifestivalen 2016

Ace Wilder i Melodifestivalen 2016

Ytterligare en fyndig mellanakt – vi skyller allt på Eurovision. Edward af Sillén och Daniel Rehn levererar så mycket vitsigheter i texten att det här måste analyseras i flera veckor framöver. Det här är bara en försmak inför Eurovision.

Vi skyller allt på Eurovision

Vi skyller allt på Eurovision

Då har vi kommit fram till den första utslagningen. Mycket otacksamt den här veckan då det bara är ett bidrag mindre. Ganska väntat dessvärre.. så var det ”Mitt Guld” som åkte ut först ikväll.

Nu får Anna Book sin hyllning hon avslutar med att ”vi ses igen” till publikens jubel.

Anna Book i Melodifestivalen 2016

Anna Book i Melodifestivalen 2016

Stina Ekblad gör en tolkning av Groupie…

Och nu kvällens stora överraskning – ett besök av Las Ketchup.. Det här dansade vi till år 2002…

2016 dansar vi till Bada Nakna…

Nu är det snart dags att veta hur det går.

Resultat och intervjuer kommer senare under kvällen på blogg och hemsida.

Kommentera