Lighthouse X - vinnere från Danmark

Lørdag den 13 februar mens at den anden semifinale i Melodifestivalen løb over skærmen i Malmø, var der finale i Danmark og Melodi Grand Prix 2016. Årets grand prix by var i år Horsens og der var lagt op til fest med både grand prix lounge og andre aktiviteter i ugens løb. Medan vi i Sverige var upptagna med deltävlingen i Malmö, följde Mads Mortensen den danska Grand Prixi Horsens.Här kommer rapport från Mads Mortensen. 

Årets solister og sange havde været ude længe, ligesom i Sverige har vi også haft små skandaler i Danmark, en medarbejder hos Sony som udgiver pladen havde kommet til at skrive 2015 i stedet for 2016 til Spotify og sangene blev derfor offentliggjort 2-3 uger før tid, til stor glæde for os fans.

Her er de ti sange:

• Anja Nissen – ”Never alone”
• Bracelet – ”Breakaway”
• David Jay – ”Rays of sunlight”
• Jessica – ”Break it good”
• Kristel Lisberg – ”Who needs a heart”
• Lighthouse X – ”Soldiers of love”
• Muri & Mario – ”To stjerner”
• Simone – ”Heart shaped hole”
• Sophia Nohr – ”Blue horizon”
• Veronicas Illusion – ”The wrong kind”

Det første jeg faldt over var det svenske/danske band Bracelet, brødrene Charlie og Felix Grönvall havde deltaget i Melodifestivalen i 2014 i gruppen “Little Great Things” men nu havde de sammen med danske Rebecca Krogmann lavet en ny gruppe, sangen er skrevet af bandet selv sammen med Melodfestival veteranerne Jimmy Jansson og deres mor Nanne Grönvall som vidst ikke behøves nærmere introduktion.

Simone er et velkendt navn i Dansk Melodi grand prix, hun deltog for 3 gang, efter at hun havde fået to 3. pladser i 2010 og 2013, hun blev straks udråbt til den store favorit.

En af de andre deltagere Anja Nissen er født og opvokset i Australien, hvor at hun i 2013 vandt programmet The Voice, der sikrede hende en pladekontrakt, hendes forældre er danske og hun har været heroppe i 1 måned for at lære kulturen bedre og selvfølgelig for at lære bedre dansk..
På sangskriver fronten finder vi Emmelie de Forest og Mozilla fra USA, Emmelie er mest kendt for at vinde Eurovision 2013 med “Only Teardrops” og Mozilla er en af de førende sangskrivere for amerikanske stjerner, bla står hun bag superhittet “Wrecking Ball”.

For jer svenskere er sangskriverne bag Veronicas Illusion nok også interresante. Hendes sang “The wrong kind” er skrevet at Eurovison vinderen Peter Boström sammen med MF veteranen Dimitri Stassos og Freja Bloomberg.
Sangen “Who Needs a Heart” er også skrevet af svenskere, nærmere bestemt Jonas Gladnikoff der selv er fan og medlem af fanklubben, han er mest kendt for at havde skrevet 3 Eurovision bidrag til Irland i 2009, 2010 og 2014, og sangen “Someday” til Hera Björk i Dansk Melodi Grand prix 2009.

Årets værter var Jacob Riising der har været vært før, sammen med mor og datter Annette og Hilda Heick der begge er veteraner i Grand prix sammenhæng både som artister og kunstnere, farmand Keld har stået bag en masse danske eurovision bidrag, og har rekorden for flest bidrag nogensinde.

Reglerne var at i første omgang der havde juryen og tv seerne 50% hver, og 3 sange skulle stemmes videre til Superfinalen, i superfinalen var det KUN seerne som havde magten. Noget nyt i år var at man (Som i Sverige) også kunne stemme via en App, man kunne stemme 1 gang på hver sang, og på så mange man ville.

De 3 sange der gik i superfinalen var

Simone
Lighthouse X
Anja Nissen.

Efter seerne havde stemt endnu engang så stemmefordelingen sådan ud.

Lighthouse X – 42%
Anja Nissen 36 %
Simone 22 %.

Dermed blev det gruppen Lighthouse X (10) der er årets bidrag med “Soldiers of love”.
Gruppen består af de 3 fyre Søren Bregendal, Martin Skriver og Johannes Nymark. Bandet blev dannet i 2012 og deres mål er at røre folk med deres sange og tekster, de vil gerne have at folk skal danne sig en mening med livet med deres sange.
De har alle 3 sunget i mange år, den normale dansker kender måske bedst Johannes Nymark der er gift med danser/skuespiller og sanger Silas Holst (DMGP 2010) og han opnåede en 2. plads i Vild med dans (Let’s Dance) for 2 år siden.
Søren Bregendal blev kendt i Boybandet c21, og Martin Skriver har også været med i mange forskellige projekter.

Så en meget overraskende vinder for Danmark, og vi er da allerede blevet sablet ned af både fans og Eurovision medier, men vi får se hvordan det går i Stockholm.

Rapport från Mads Mortensen.

Kommentera