Melodifestivalen artistpresskonferens torsdag Smilo

SMILO är namnet på den nya gruppen som Christer Björkman handplockade in i festivalen under deras medverkan i Svensktoppen nästa. Med sig tar de in modern dansmusik till festivalen. Klubben passade på att prata lite med dem.

SMILO består av Arvid Ångström, Dennis Babic och Oscar Berglund Juhola. De kallar själva sin stil “Tropical House” – det ska vara ett skönt gung på beachen, menar de. Influenserna från mästarna Kygo och Avicii hörs tydligt. Kanske kommer SMILO:s medverkan kratta grunden för att vi ska få se någon av giganterna inom genren att ställa upp i Melodifestivalen i en nära framtid? SMILO visar att konceptet faktiskt kan fungera i ett sammanhang som Melodifestivalen, låtmässigt men även på scen och som tv-show. Men det handlar om att hitta kreativa lösningar i det fallet. SMILO har fördelen att en av medlemmarna sjunger. Till sin hjälp har den en färgglad show på LED-väggarna och några ballonger.

Under repetitionerna märktes det att grabbarnas framträdande och scennärvaro snabbt växte till sig.
– Vi tyckte att vi blev bättre för varje gång vi körde igenom under repen. Det här är ju nytt för oss att framträda på det här sättet men vi tyckte att det är kul. Det ska bli spännande att se hur konceptet tas emot av publiken på lördag, säger SMILO till Melodifestivalklubben.

Vilka är era egna förebilder inom er genre?
– Det finns många svenskar inom house-kulturen som vi är inspirerade av men AVICII är den främsta.

Under repet var ett problem att en av ballongerna hamnade uppe på scen och delvis störde ljuseffekterna. Dessutom fanns risken att de skulle hamna mitt i pyrot och börjar brinna.

Vad är tanken med ballongerna?
-Tanken är att få med publiken och att göra dem till en del av numret.

Hur ska ni undvika att ballongerna landar på scen?
-Vi får hoppas att nån i studiopersonalen är snäll nog att mota bort ballongerna så att de inte hamnar på scenen.

Frånsett ballongfadäsen, som ju inte är deras fel, är grabbarna nöjda med sina insatser så här långt och menar att det bara är ”små detaljer kvar att finslipa”.

Hur pass delaktiga har ni varit när det gäller utformandet av scenshowen?
– Mycket, vi har varit delaktiga i hela processen och det känns väldigt bra – för då slipper vi att det blir så “Mellofierat” som det annars hade kunnat bli, tror vi. Vi hade förslag på hur det skulle vara och så har vi arbetat fram det hela tillsammans scenograferna, vi är nöjda med hela samarbetet.

Vad har ni för relation till Melodifestivalen?
– Vi har ju tittat och så, vi tycker att Loreens ”Euphoria” är det bästa. Men en av grabbarna tycker att Sareks ”Genom eld och vatten” är ett bra bidrag också.

Första repet Norrköping Smilo

Kommentera