Det blev Oscar Zia och Lisa Ajax som tog finalplatserna i den tredje deltävlingen i Norrköping. De unga artisterna var överlyckliga på presskonferensen. SaRaha och Boris René tog sig till Andra chansen.

Förutom de finalklara träffade Melodifestivalklubben många glada artister efter sändning, som kände sig nöjda med sina insatser under kvällen. Det var ett stort tryck kring både Oscar Zia och Lisa Ajax på presskonferensen efter sändning. Men vi lyckades få en pratstund med en av kvällens finalister; Oscar Zia.

– Jag är så jäkla glad – jag kände publikens stöd och det var magiskt. Jag kände att jag hade publikens stöd, men när jag var i greenroom var jag så nervös ett tag att jag inte visste var jag skulle ta i vägen. Jag kommer att njuta av det här och att vara i finalen, säger Oscar Zia till Melodifestivalklubben direkt efter kvällens sändning.

Hur har du upplevt vägen fram hit, i t.ex. sociala medier, har du känt på dig att det här skulle gå bra?
– Jag har under hela den här perioden försökt undvika sociala medier för att inte bli distraherad eller stressad av vad som skrivs där.

Vad händer nu?
Nu ska jag jag bara njuta och festa. Därefter fokusera på finalen, men just nu är jag glad att ha nått dit. Det är för tidigt för mig att börja fokusera på hur det ska gå där om några veckor. Annars har fler låtar på gång och kommer att ge ut en EP snart, säger Oscar Zia om hur den närmaste framtiden ser ut.

Kvällens resultat

Till final:

Oscar Zia – ”Humans”
Lisa Ajax – ”My Heart Wants Me Dead”

Till Andra chansen:

SaRaha – ”Kizunguzungu”
Boris René – ”Put Your Love On Me”

5:e plats: SMILO – ”Weight of the World”
6:e plats: Swingfly featuring Helena Gutarra – ”You Carved Your Name”
7:e plats: After Dark – ”Kom ut som en stjärna”

Ikväll inkom totalt 4,4 miljoner röster enligt SVT.

28-Resultat-presskonferens-Norrkoping23-Resultat-Norrkoping

20-Resultat-Norrkoping19-Resultat-presskonferens-Norrkoping

 

Kommentera