Lars Kristian möter Frans

I den här veckan har Frans varit den som har fått flest frågor från fansen och vi fick möjlighet att ställa dessa frågor till honom efter lördagens sändning.

Jag, Lars Kristian, har hela veckan varit Frans största kritiker. I början av veckan hade jag helt klart en distanserad och kritisk bild av låten. Frans har en karismatisk röst som förmedlar låten i en twistlovestory. Jag frågade honom hur han skulle omvända mig till att gilla låten bättre.. Han säger att omvändelsen kan ske genom att själv sätta sig in i kärlekshistorian i låten.

Fansens frågor har denna veckan varit ganska personliga, vilket Frans bemöter lite reserverat.

– Vem var siste personen du kysste?
– Hehe, jag förstår inte. Thats classified!
Senare hör vi kvinnan bredivd Frans ropa ”Nej, men Michael!” och Frans instämmer. Vi kollade sedan upp sändningen i efterhand och såg att Frans fick en oväntad segerkyss av sin låtskrivare Michael Saxell när finalresultatet presenterades.

Vi frågade sedan om vad Frans hade för planer härnäst efter finalen. Han berättar att han kommer fortsätta med skolan och vill skriva musik. När vi frågade honom vad det nästa ”stora” i hans karriär planeras att bli blir svaret att hitta en stor scen att uppträda på. Den 12 mars står han just på en stor scen i Friends Arena som har plats för 30 000 åskådare under finalen. Så just det nästa stora gör han ganska snart.
Under sändningen skämtade Gina med Frans i green room om en hyllning från självaste Zlatan som aldrig blev av. Frans kommentar på det:
– Jo, jag var väl lite medveten om att det var ett skämt, men förnedrad, det blev jag.


I vår sista fråga undrade vi om vi kommer att se Frans i Melodifestivalen igen.
– Jag vet inte var framtiden vill föra mig än, men varför inte.

 

Intervju av Lars Kristian Stensrud, Gunilla Almroth och Emma Hellgren.
Foto: Emma Hellgren

Kommentera