Robin Bengtssons karriär ändrades över en natt efter hans framgång med Constellation Prize i Göteborg i Melodifestivalens första deltävling. Nu finns inte längre än vanlig dag i Robins liv. Nu hoppas han kunna få mer tid över för musiken. Den andra passionen i livet är Motorcross. Klubben träffade Robin på artisthotellet i Stockholm. Mitt i uppladdningen inför medverkan i finalen.

Robin Bengtsson bor strax norr om Stockholm, men det är bekvämare att bo på artisthotellet så här dagarna innan finalerna. Här tar Robin emot journalisterna i lobbyn- mycket bekvämare än att åka fram och tillbaka hem.

Hela intervjun kan lyssnas på här.

Robin – hur har din karriär förändrats nu?
-Den har ändrats en hel del. Varje morgon kollar jag topplistan på Spotify för att se hur det går. Även mina gamla låtar spelas mer nu. Men det har bara varit kul från dag ett.

Jag visste att det var en stor cirkus jag gav mig in på – men det har känts rätt. Jag hoppas kunna fortsätta att framträda på mindre och mer intima scener framöver också. Jag tror att det från och med nu kommer att bli mer att göra när det gäller min artistkarriär och det hjälper att jag nu får snurr vad gäller spelningar på radion.

DSC_2741

Foto: Jimmy Wallin – Melodifestivalklubben OGAE Sweden

Du följer alltså med på vad som händer i media och topplisteplaceringar?
-Ja, jag följer allt. Man sitter och funderar över varför plötsligt en artist hoppar upp och får mer spelningar på Spotify än en annan artist. Men det är lätt att man sitter och börjar överanalysera saker och ting. Jag tyckte det var jobbigt när min låt inte kunde släppas direkt och alla andra låtar från deltävlingen släpptes. Då var jag lite nervös att jag skulle förlora på det. Men sen när min låt väl släpptes så gick den ju snabbt upp på listorna.

Men kan du berätta mer om dig som artist – vad har egentligen hänt för dig från Idol fram tills nu?
-Jag har ju sysslat med musik hela tiden., kanske ibland i det dunkla. Jag har släppt singlar och EP och skrivit låtar till andra artister. Men jag har avvaktat, väntat på det rätta tillfället. Passat på att lära mig om branschen innan jag gav mig in på det här steget att köra Melodifestivalen.

Är det självklart för dig att köra Melodifestivalen?
-Jo, jag har nog alltid tänkt mig det – tänkte på det redan under Idol-tiden. Det gällde bara att det skulle vara rätt låt och att jag kände mig redo att köra. Det är ett bra fönster att nå ut i till en bredare publik. Melodifestivalen har förändrats så att det nu är mer Pop än Schlager. Jag är ju ingen schlager-artist och nu passar det här formatet bra för pop-artister. I år var det definitivt inget tvivel för mig att jag skulle vara med på det här.

Blev du överraskad över dina framgångar i deltävlingen i Göteborg?
-Ja, det blev jag verkligen. Jag trodde ju på låten. Men hade aldrig vågat drömma om att den skulle nå finalen. Kanske om jag gjorde bra ifrån mig skulle vi nå Andra chansen. Jag trodde Samir & Victor hade byggt upp en så stor fanskara att de skulle vara omöjligt att rå på dem. Likaså Ace Wilder.

Vad minns du mest från de dagarna i Göteborg så här i efterhand?
-Det är som ett enda stort glädjerus. Hela teamet var så skönt och det var en god stämning. Inga sura miner. Det var som om det var inför och under ett bröllop. Alla var positiva. Det var feststämning hela dagarna.

DSC_2736

Men hur tänker du dig framöver – efter det här genombrottet?
-Jag kommer att försöka fortsätta med små gigen – jag har kvar mitt lilla ”band” och det blir en liten turné plus att jag ger ut en EP. Så det är planen just nu. Jag kommer att fortsätta köra min grej och inte ändra någonting i min musikstil. Jag tror inte det var något fel på min musik innan – det var bara det att jag inte hade nått ut och folk inte visste om att min musik fanns innan jag var med i Melodifestivalen. Jag önskar utveckla mig och hitta nya spännande samarbeten.

Ja vad skulle drömsamarbetet vara?
-Oj, svårt. En idol jag gärna skulle vilja samarbete med är ju Gawin DeGraw. Det skulle vara kul att skriva låtar med honom. Även Ryan Tedder skulle vara kul, men det är sådana där längre fram drömmar så att säga.

Vad har du annars för musikaliska förebilder?
-Mycket gammal soul. Jag lyssnar mycket på Marvin Gay, Sam Cooke, Även en del rock. Guns n’ Roses och sådant. Men jag lyssnar annars på det mesta och mycket som är populärt just nu som på topplistorna.

Vad gör du en typisk dag?
-Just nu finns inga vanliga dagar för mig. Jag har ju faktiskt fram tills Mellon, haft ett vanligt daytime jobb. Sålt mobiltelefonlösningar till företag. Men nu är tjänstledig i sex månader och så får vi se hur det här med musiken tar fart

Vad har för andra intressen?
-Jag har annars levt mycket med sporten Motorcross – jag har tävlat i sporten i tio års tid. i mina tonår tävlade jag upp till 28 veckor per år och tillbringade helgerna i vår crossbuss tillsammans med farsan och åkte runt på olika tävlingar. Nu följer jag fortfarande med i sporten och tittar på tävlingar sent på nätterna. Jag tittar på videostreams från USA och det är ju tävlingar varje helg så det blir en del.

Men finns det något vi inte vet om dig – något som vi inte skulle kunna tro är sant?
-Jag är ju en lantis. Jag är uppväxt på landet och vi bodde i en skogsfastighet på en gård. Så jag lärde mig lantbruk. Men vi hade inga djur eller så – men allt annat som hör till lantlivet. Jag är ingen stadsmänniska helt enkelt.

Vad har du för favoriter i årets startfält?
-Jo det är ju så många som är bra. Många bra hitlåtar. Det är väldigt öppet vem som kommer ta hem det här Så även om jag inte vinner så är det en vinst ändå. Det är ett så starkt startfält att man inte blir ledsen om man inte når hela vägen fram.

Har du några uppladdningsknep?
-Jag har tänkt på att sköta sömnen – minst 8 timmar per natt. Äta bra och träna. Och se till att inte drabbas av någon influensa.

Robin gäspar under intervjun – det är långa dagar nu innan finalen. Han berättar att han har suttit i intervjuer hela dagen non-stop nästan sedan tidigt på morgonen. Vi avslutar intervjun med att diskutera Sveriges chanser i Eurovision det här året. Robin är glad oavsett hur det går på lördag – för det här har betytt oerhört mycket för hans karriär redan som sagt.

Vi tackar Robin Bengtsson för intervjun.

Lyssna på hela intervjun oredigerad här.

 

Kommentera