Klockan 15 idag invigde Finansborgarrådet Karin Wanngård nedräkningsuret till Eurovison 2016. Den tredimensionella skulpturen har formen av en magisk lysande blomma, det är även symbolen för Eurovision Song Contest 2016. Efter en tyst minut för att hedra offren för den tragedi som utspelade sig i Bryssel igår, höll Karin Wanngård ett känslomässigt och hoppfullt tal:

” Musiken engagerar, förenar och enar över alla gränser – Nationella, språkliga och kulturella.” ”Vi är stolta över att vara värdstad för 2016 års tävling och vi vill varmt välkomna Europa till Stockholm ”

På Norrmalmstorg kommer vi kunna följa nedräkningen till den 14 Maj klockan 21.00 då finalen äger rum i Globen. Efter evenemanget ska blomman få fortsatt liv på Globenområdet som ett minne, säger Karin Wanngård.

 

Vi hade tur med vädret och Stockholm var vårlikt under invigningen. Det var inte jättestor publik som samlats men vi hittade några bekanta trevliga ansikten i folksamlingen.

 

 

Kommentera