Tele 2 lanserar en ny app som heter The Sound of Europe. För första gången i historien ska en ”crowdsourcad” sångröst skapas när fans över hela Europa nu har möjlighet att sjunga in låten ”One” – som specialskrivits för Eurovision 2016.

Genom att ladda ner appen The Sound of Europe kan vem som helst sjunga in sitt bidrag, fram till och med den 14:e maj då finalen av Eurovision Song Contest äger rum. På www.thesoundofeurope.com samlas allas bidrag och där går det att följa hur fler och fler personer, i realtid, bidrar med sin sångröst. Efter Eurovision-finalen samlas alla röststyrkorna till en crowdsourcad sångröst i låten ”One”. Samtliga intäkter för den gemensamma versionen av kommer att gå till alla dem som behöver genom Radiohjälpen.

Låten ”One” har specialproducerats av Pontus Winnberg, inte så känd i Eurovisionkretsar – men är en av alla dessa svenska musikproducenter med många världshits bakom sig. Pontus är medlem i grupperna Amason och Mike Snow och har producerat låtar för artister som Madonna och Britney Spears.

– Med låten ”One”, som jag producerat speciellt för Tele2, vill vi visa hur kraften av musik kan skapa öppenhet. Budskapet i låten är tydligt och jag är övertygad om att många kommer uppskatta initiativet och bidra med sin röst för att skapa ett mer öppet och inkluderande samhälle, säger Pontus Winnberg i Tele 2’s pressrelease.

Tele 2 är en av huvudsponsorerna i år. The Sound of Europe kommer nu att synas och höras mycket framöver när Eurovisionveckorna pågår i Stockholm. Tele 2 vill knyta an till Eurovisionens rötter och bidra till öppenhet och kärlek för alla.

– Genom initiativet visar vi att mobil uppkoppling möjliggör inkludering och skapar nya typer av möten över nationella, personliga och kulturella gränser. Vi är stolta över att vara först i världen med att skapa en crowdsourcad sångröst och det ska bli oerhört spännande att följa hur vårt initiativ engagerar människor ifrån hela Europa, säger Karl Skoog, Brand Concept & Engagement Manager på Tele2 i pressreleasen.

Du kan från och med nu sjunga in ditt bidrag genom att ladda ned appen The Sound of Europe till din smartphone på Appstore eller Google Play.

Kommentera