Euro Fan Café och Euroclub öppnade upp redan i fredags för speciellt inbjudna – idag var det dags för media att få sig en förhandstitt på det enorma komplexet som ska kunna inhysa över 5000 personer. Vi videointervjuade artistansvarig Stefan Eriksson och värdarna Shirley Clamp och Velvet om det fantastiska klubbprogrammet vi kan se fram emot.

Euro Fan Café och Euroclub består av flera sektioner. Tältkomplexet delas av på mitten, med en entré och garderobsdel samt informationsdesk för Stockholm stad samt klubbens egna fandesk. Härifrån väljer man att gå in i antingen sektionen Euro Fan Café eller EuroClub.

Entré och säkerhetskontroller görs från Skeppsbron från båda kortsidor av komplexet.  Antingen från sidan närmast Kungsträdgården, vid Strömbrons fäste, eller från sidan närmast Gustav den III:s staty nedanför Slottsbacken.

Programmet för Euro Fan Café och EuroClub kommer att uppdateras dagligen. Det dagsaktuella programmet kommer att återfinnas här på klubbens blogg och på vår Facebooksida varje morgon de kommande två veckorna.

Här avslöjar, Stefan Eriksson, Shirley Clamp och Velvet godbitarna i programmet:

Euro Fan Cafe är öppet varje dag mellan klockan 11-20 och är då även öppet för allmänheten. Här finns en scen för ”Meet & Greet” med artisterna och plats för mindre scenshower. Naturligtvis också en bar samt möjlighet att köpa mat. En trappa upp finns en balkong som ger utsikt över hela rummet. En sektion ligger utomhus och här blir det en strålande terrass och uteservering med fantastisk utsikt över Stockholms inlopp och Skeppsbron såväl som Kungliga slottet.

thumb_DSC_4515_1024

thumb_DSC_4543_1024

thumb_DSC_4544_1024

Ifrån övervåningens balkong når man även en sektion som bara är öppen för ackrediterade. På dagarna kan man följa repen från Globen här – och på kvällarna blir det Karaokebar. Om det är någonstans det riskerar att bli trångt är det i det här utrymmet,  både på dagarna och kvällarna. Euro Fan café stänger klockan 01.00 mellan den 2 – 5 maj.

thumb_DSC_4524_1024thumb_DSC_4571_1024
Ben Robertsson, OGAE International & Melodifestivalklubben berättar om Euroclub.

Från och med fredag den 6 maj öppnar Euroclub upp dörrarna. Här kommer Shirley Clamp och Velvet vara värdar och ha ett stort husband.

– Varje kväll blir det nattklubb fram tills klockan 05.00 med olika teman. Programmet startat först omkring 23.30 så att alla som varit på genrep eller på någon av finalerna ska hinna från Globen till EuroClub utan att behöva missa någonting av scenshowerna – berättar Shirley och Velvet för Melodifestivalklubben

Euroclub har en stor scen med ett dansgolv och ett tak som ser ut som en stjärnrymd. Här finns två barer och en hörna för sen kvällsmat med bl.a. Italiensk pizza.

Även Euroclub sektionen har en balkong som ger utsikt över hela härligheten. Den här sektionen är lite lyxigare än övriga delar – eller lagom lyxigt. Inredningen består av stiliga IKEA-soffor och soffbord. Detta är Euroclubs väl tilltagna VIP-sektion. Här kommer alla artister och delegationer kunna dra sig tillbaka och se ner på när fansen festar.

thumb_DSC_4589_1024thumb_DSC_4592_1024thumb_DSC_4532_1024thumb_DSC_4552_1024

thumb_DSC_4553_1024

Bra eller dåligt? Vi tror att det kommer att göra att många artister väljer att vara kvar längre på Euroclub istället – och mingla och dansa med fansen när de vill – men nu ändå ha trygghet att dra sig tillbaka och ha det bra utan att behöva åka hem till hotellet.

Ben Robertsson, i programgruppen, avslöjar att sofforna faktiskt är bäddsoffor, det är alltså möjligt att sova här – Euroclub är ju trots allt öppet till fem varje dag och många artister har tidiga morgonrep, så vi får se om dessa kommer till användning!?

Så allt är alltså klart och upplagt för två veckors festande nonstop!
Sova kan man göra efter den 15 maj…

 

Kommentera