Thomas Hanses (EBU)

Thomas Hanses (EBU)

Direkt efter Kaliopi välkomnas Donny Montell tillbaka till Eurovision. Även Donny deltog 2012. Han har väntat länge på denna chans, sjunger han. Och visst ger han ett bra intryck, såväl sång- som scenmässigt. 

Donny står ensam på scen under hela framförandet. I första repet tror vi att koreografin är lite väl enkel, men plötsligt hoppar han från en ministudsmatta. Sista gången han sjunger ersätts hoppet av en vågad helvarvsvolt. Så glad är Donny att vara tillbaka på en Eurovisionscen!

Även utan avancerad gymnastik finns det väldigt fina effekter. Blåa ljusstrålar från taket omger honom i början. Maskrosfrön som återkommer i tävlingens logga bärs bort av vinden, och blir till en galax långt långt borta. Snyggt!

Donny prövar olika kläder. De två första gångerna har han en mörk t-skjorta, i den sista en tjusigare vit långärmad tröja.

Men framförallt imponerar han med sin sång. Donny är genomgående klockren och har klart vuxit som artist sedan sist. Denna låt kunde lika gärna har skrivits av irländare och tävlat för den Gröna Ön, men i så fall hade jag inte gett äran att framföra den till Nicky Burne, utan behållit Donny.

Thomas Hanses (EBU)

Thomas Hanses (EBU)

Kommentera