Norges representant Agnete Johnsen väljer att ställa in alla intervjuer och pressträffar inför den andra semifinalen. ”Hon är en förebild som gör det här trots sina utmaningar när det kommer till hälsan”, säger Norges delegationschef till svt.se/eurovision.

Nio veckor efter att Agnete vann Melodi Grand Prix är det dags för Eurovision i Stockholm. Agnete medverkade visserligen på sin repetitionstid idag, men i övrigt har delegationen bestämt att hon inte kommer medverka på ytterligare aktiviteter, inklusive dagens ”meet and greet” med pressen.

Agnete har öppet i Norska NRK talat om sina mentala problem, vilket har medfört att delegationen ändrat fokus och låter henne vila upp så mycket som möjligt – så hon ska kunna uppträda under sändningarna nästa vecka.

– Nu är mitt enda fokus att göra det jag älskar mest, nämligen att sjunga och stå på scen, säger hon till kanalen.

Kommentera