Bookmakers gör varje år analyser av hur det kommer gå i Eurovision, så även i år. Men ju längre vi kommer in i första repetitionerna så ser det mörkare ut för Sveriges chanser.

Melodifestivalklubbens medlemmar tillsammans med många andra fans har varit skeptiska till Frans bidrag redan sedan Melodifestivalen, där klubbens medlemmar var splittrade kring vem som skulle ta hem segern.

I början såg det riktigt bra ut för Sverige och Frans då de internationella bookmakerlistorna placerade Sverige på en hedrande tredjeplats. Efter gårdagens repetitioner gjorde framförallt Israel ett stort skutt upp på listorna, men även Australien som är favorit hos många. Australien puttade under gårdagen ned Frans på en fjärdeplats.

Däremot slutar det inte där. Under dagens repetitioner har även Malta och Bulgarien puttat ned Sverige som nu ligger på en sjätteplats. Men vi vet att Frans presterar absolut bäst när han står i en full arena och får ta in publiken, för det syntes på hans repetitioner att han stördes lite av att inte få någon publikfeedback.

Sverige och Frans gör sitt andra rep på söndag tillsammans med de andra i ”Big five”. Då hoppas (och tror) vi att listorna återigen kommer höja Frans till hans rätta plats.

Följ oddsen live

Kommentera