Vi fick möjlighet att träffa Makedoniens representant i Eurovision 2016: Kaliopi. Hon är mer eller mindre legendarisk och en av Balkans största stjärnor. Hon är mycket populär bland Eurovisionfansen och bjuder på sig själv. Vi fick en till en trevlig pratstund men Kaliopi hinner ändå med att slänga CD-skivor på sin manager.

Kailopi representerade Makedonien i Eurovision redan 2012 och det har sagts att det här blir hennes sista försök. Hon räknas som Makedoniens största stjärna och är även en framgångsrik låtskrivare i hemlandet och i hela Balkan. Av många ansedd som en diva men det stämmer inte. På presskonferensen bjöd hon på sig själv och tog sig tid att träffa även oss på Melodifestivalklubben.

Kaliopi startar som nummer 8 med bidraget Dona i den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2016 .

Kommentera