Säg vad man vill om Tyskland, man är inte rädd att pröva något nytt. Varje år på senare tid (möjligtvis med undantag 2013) har man försökt tänka nytt, oavsett hur det har gått resultatmässigt året innan.

Scenen har förvandlats till en trollskog. En lätt dimma kryper längs delar av scengolvet. En fullmåne syns bakom. Gröna lasrar pekar upp från grenarna. Jag ber en stilla bön att laserstrålarna inte vrider ut mot publiken eller rutan, men behöver inte vara orolig.

Nej, inget rör sig i skogen, inte ens den svartklädda kören som skönjas bland träden. Full fokus på Jamie Lees sång och utseende med andra ord.  Bakgrunden skiftar från mörk till rosa som lyser upp grundmönstret av oregelbundna geometriska former. Dessa färger går igen i Jamie-Lees multi-pastellfärgad kjol och top; de tvärrandiga strumporna i ”Come Together” blå och rosa. Hon bär en massa pastellfärgade armband. Det här är på en och samma gång udda och stilfullt.

Helhetsintrycket: en väl genomtänkt presentation som sticker ut från mängden. Det bör går bättre för Tyskland i år, inte övre halvan men ändå.

ANV_7547

© Andres Putting (EBU)

© Andres Putting (EBU)

Kommentera