Här är ett sammandrag av OGAE Vision Song Contest 2016. Vi får se glimtar från samtliga länders bidrag och vi får även träffa Belgiens, Danmarks, Rysslands, Nederländernas och Sloveniens representanter. Vi får se öppningsnumret och den spännande omröstningen. Sverige och Melodifestivalklubben representerades av Aron Promnitz som framförde sin tolkning av Måns Zelmerlöws ”Heroes”.

Tävlingen är en del av Berlin Eurovision Weekend. Detta var första gången som OGAE Vision Song Contest arrangerades men tidigare år har denna tävling arrangerats under andra former och kallades ”Fans sings for fans” Contest. Representanterna i tävlingen ska framföra tolkningar av låtar som antingen har framförts i Eurovision eller i en nationell final. Nytt i år var att varje lands fanklubb står bakom bidraget och att det då bara blir en representant från varje land. Dessutom har varje deltagande land en juryrepresentant som röstar. Förutom juryn röstar publiken på plats. I år deltog tolv länder.

Eurovision Weekend arrangeras av OGAE Tyskland & ESC Germany,  i år i samarbete med den Nederländska OGAE klubben. Arrangemanget ägde rum lördagen den 16 juli på Pfefferberg, Haus 13 i Berlin.

Film med de andra delarna av showen och aktiviteterna under Eurovision Weekend – med pausnummer och framträdanden och intervjuer med Zoë, Ester Haart och Sandra Reemers publiceras under veckan.

Reportage, Regi, Kommentarer: Alexander Borodin
Kamera: Alexander Borodin, Brco

 

Kommentera