Förra året tävlade Krista Sigfrieds i Malmö och fick då, med liten marginal, lämna tävlingen utan final. – Då var du ju programledare i Finland och tävlade samtidigt i Malmö, var det inte stressigt?

Jo, fruktansvärt. Det var tre deltävlingar, plus finalen och sedan allt i Malmö samtidigt. Men det här året blir bättre.

Fokuserar du helt på Melodifestivalen nästa år, eller blir det att leda finska eurovisionuttagningen också?

Det blir dubbelt nästa år också, fast inte i närheten så som det var tidigare. Den här gången är det bara en stor final i UMK och den krockar inte med Melodifestivalen – så det blir stor skillnad.

Hur känns startfältet?

Helt galet. Jag menar Charlotte Perrelli och Loreen, det känns läskigt. När jag var yngre så skulle Charlotte spela i närheten där jag är ifrån i Finland. Jag menar, jag tog mig in – Med falskleg – för att få se henne uppträda. Nu står jag helt plötsligt i samma tävling som henne. Det är häftigt.

Berätta lite om låten

Låten handlar om kärleken till min man och om livspusslet. Tempot börjar lugnt och går sedan över till att bli en riktig klubb-låt. Jag hoppas verkligen att den blir stor i Sverige, det är ju här jag vill jobba!

Krista kommer tävla i deltävling 3, som går av stapeln den 18 februari 2017 i Växjö.

Krista Sigfrieds är född 1985 och är bosatt i Helsingfors. Hon har representerat Finland i Eurovision Song Contest 2013 i Malmö, med låten ”Marry me”, som slutade på 24 plats. Hon har även tävlat i Melodifestivalen 2016 med ”Faller” och åkte ut i deltävlingen.

 

krista

Kommentera