När SVT avslöjade artisterna till Melodifestivalen 2017, så fick vi en liten pratstund med flera av dem. De visade mycket glädje för att medverka i nästa års Melodifestival. Här presenterar vi Etzia.

2008 slog Etzia genom i Sverige och trädde in på den svenska reggae-scenen med låten ”Number On” på Partillos ”Högre Standard”. Sedan dess har Etzia gjort sig ett namn och förstärkte sin position på reggae- och dancehall-scenen genom sommarens bästa släpp: Gangstress EP. Med den femspåriga EP:n visar Etzia upp ett brett artisteri med en helt egen stil. 2011 avslutade Etzia med, att vid sidan av artister som Aidonia, lägga ett spår på ”Musical Rebels riddim”, producerad av Supersonic.

Hon är en av årets många debutanter som prövar sig fram i en genre som inte är så känd i Melodifestivalen. Hon kommer att göra Jamaica känt för Sverige med sin reggae.

”Det blir jättekul att göra en reggaelåt i Melodifestivalen, fast jag vet det blir en tuff tävling. Det är en låt som folk kommer att gilla mycket. Det är också en låt som många kommer att känna igen sig i, säger Etzia.”

Hon kommer bjuda på en riktigt bra show och hoppas hennes medverkan blir ett lyft i karriären.

Kommentera