Veteranen som är med för femte gången tar nu tävlingen som en rolig grej.

“Det är ganska roligt att vara med igen, nu har mycket hänt med Melodifestivalen sedan sist gången jag deltog. Det har blivit en större och bättre tävling att vara med i som artist, och nu är jag här bara för att ha det roligt.”

Thomas G:son är låtskrivaren och man har ett gott samarbete med honom, Thomas vet exakt vilken låt Roger Pontare vill ha.

“Låten jag kommer med i februari är inte helt som Silverland, mer show och pop, och har toner från andra världskontinenter som Afrika och Asien. Jag vill vara med när Thomas är låtskrivare, och låten kommer även ut på platta. Det är på sätt och vis ett nytt vägval jag gör nu,” säger Roger.

Roger som kommer från Norrland tycker det blir lite långt åka ner till Malmö. Han ville helst tävla hemma i Skellefteå, och han blev lite arg på att det blev Jon Henrik som istället får tävla i deltävlingen i Skellefteå.

Kommentera