När jag kommer fram till Dinah säger hon att hon känner igen mig. Jag pratade faktiskt med Dinah även inför Melodifestivalen 2015 och Dinah berättar att hon är väldigt bra på att minnas ansikten men namn är hon urdålig på att komma ihåg.

Vi minns Dinah Nah som var med i Melodifestivalen 2015, då med låten ”Make me (la la la)”. Som vi kommer ihåg tog hon sig då till final via Andra Chansen och placerade sig sedan på 12:e plats i finalen.

Dinah berättar att hon tycker att det verkligen är roligt att vara tillbaka i Melodifestivalen igen hon är så taggad och ser verkligen fram emot att vara med igen. Det är ett jättestarkt startfält år, inte minst i Göteborg med bland andra Charlotte och Ace Wilder.

”Det blir ”girl-power”, det är dags igen för en kvinna att vinna tävlingen nu” säger Dinah.

I 2017 års festival ska Dinah sjunga en låt som heter ”One more night”. Det ät en upptempo-låt, den är väldigt glad. Den påminner inte väldigt mycket om ”Make me” men den har ändå ett sound som man kan känna igen från det som Dinah har gjort tidigare.

”När jag själv lyssnar på låten får jag lite fjärilar i magen för att jag tycker att den har en så härlig energi och det är det jag vill och hoppas jag att även lyssnarna ska känna när de hör låten” berättar hon.

Efter deltagandet i Melodifestivalen släppte hon en uppföljare till ”Make me” under sommaren 2015, och turnerade lite runt om i landet men därefter har det varit lite tyst om henne. Dinah berättar att hon ville hålla på med något helt annat ett tag så hon startade ett eget företag. Dinah är hudterapeut vid sidan om musiken och håller på med kosmetisk tatuering. Det har gått jättebra med det egna företaget. Dina säger att det är jätteroligt att det gått så bra för henne med det nya företagen men hon brinner väldigt mycket för musiken också.

”Så nu är det dags att göra ”mello” igen” säger Dinah.

Kommentera