Det är fjärde gången som Charlotte deltar som artist i Melodifestivalen. Det känns väldigt annorlunda att vara med den här gången berättar hon. De tidigare gångerna har hon tävlat med upptempolåtar, som varit väldigt moderna och ”up to date”. Det har varigt stora nummer med massor av dansare och mycket show. Den här gången tävlar hon med låten ”Mitt liv” som hon varit med och skrivit själv. Det är det något helt annat än det hon har gjort tidigare i Melodifestivalen.

Jag kommer in helt själv, men det är ingen svulstig ballad, inte heller någon upptempo låt, det är lite sparsmakat, det är litet, det är ärligt, egenskrivet, självupplevt, mycket känslor. Kort sagt helt annorlunda, säger Charlotte.

Jag hoppas att folket kommer att gilla det men det vet man ju aldrig riktigt. Men den här gången är det viktigast för mig att framföra ett budskap, göra och säga något som jag betyder mycket för mig, fortsätter hon.

Charlotte tycker att startfältet i 2017 års Melodifestival känns väldigt spännande. Det är många nya och roliga namn, väldigt blandat, några rookies, några lite mer erfarna, många överraskningar.

Charlotte tycker att det ska bli skitkul att tävla igen. Det är en underbar tävling. Hon känner så mycket ”feel good” inför att delta denna gång.

Jag känner inte lika stor press för att vinna tävlingen denna gång. Självklart skulle det vara roligt att vinna en men inte lika viktigt. Den här gången är det viktigt att budskapet i låten går fram, säger Charlotte

Kommentera