Adrijana på scen i Göteborg

Adrijana – Amare

Adrijana börjar numret stående långt fram på spetsen av scenen. Längst bak har hon två runda podium med två unga ballerinor klädda i svarta dräkter och tutu-kjolar vars koreografi blir en stark kontrast till det tunga beatet. Naturligvis kommer man att tänka man på Dima BIlans balettdansare i Eurovision 2006. Men koreografiskt dansar dom väldigt olika även om de alla ingår i stilen balett. Här är dansöserna Julianne Cederstam och Heidi Salminen mer stillastående och visar upp sina tekniska färdigheter i krävande rörelser. men det kommer även lite mer fria konstnärliga inslag i deras koreografi där man ser att koreografen tar inspiration från vissa ord och strofer i låtens text. Även om man hajar till när man upptäcker detta kontrasterande koreografiska inslag så är det ett beprövad knep som man kunnat se tidigare i många andra sammanhang.

Ljussättningen går genom i princip hela numret i dramatiskt rött med endast några få skiftningar. Mot slutet av låten försvinner det röda ljuset och ersätts av ett spel av vita ljuskanoner som dansar över scenen.

Adrijana visar inga tecken på nervositet utan levererar ett stabilt framförande. Inne i arenan är det lite svårt att uppfatta texten i verserna.

Kläderna Adrijana kommer ha på sig är väldigt moderna för hur en svensk kvinnlig rapartist kan klä sig idag. Svarta stävlarmed en bred klack som gå upp på låret, en stor vit oversize tröja med en V-formad ringning. Ovanpå detta bär hon en stor blågrå fuskpälskappa som hon bär slappt nedhasat över axlarna. Hon bär breda guldhalsband som går upp i halsen. men den stora frågan är: Har hon några byxor på sig?

 

Kommentera