Under november och december har medlemmarna i Melodifestivalklubben kunnat skicka in förslag på designen av det nyinstiftade Hederspriset. Det genererade ett tiotal olika förslag att ta ställning till. Designgruppen i Melodifestivalklubben fick till uppdrag att utse vinnaren i tävlingen samt ta fram priset.

Det vinnande bidraget För att du är en Stjärna” skickades in av medlemmarna Daniel Stridh och Alexander Borodin.

”Vi tror att en mottagare av ett Hederspris kan tycka att det blir jobbigt att få en stor pokal att ha hemma. Det är en fördel att ha något litet och lätt – samtidigt något snyggt”

 

” Priset ger dessutom ett både stiligt och stabilt intryck och är något en pristagare gärna kommer att vilja ha framme hemma. Den färdiga stjärnan som finns med i grunddesignen passar utmärkt då våra pristagare i alla avseenden även om de inte varit artister är stjärnor, i alla fall för oss i Melodifestivalklubben”

NAMNFÖRSLAG
Designgruppen fick även ta ställning till olika namnförslag, också där tog Alexander Borodin, hem segern.

Svenska:
Melodifestivalklubbens Hederspris (för betydande insatser inom Melodifestivalen eller Eurovision Song Contest)

Engelska:
Melodifestivalklubben OGAE Sweden Honorary Award (for lifetime achievements within Melodifestivalen or Eurovision Song Contest)


Stort grattis, Daniel & Alexander!

Klubbens virtuella Hall of Fame, där vinnare av Melodifestivalklubbens Vinnarpris och Hederspris väljs in automatiskt är lanserad inför Melodifestivalen 2017. Välkommen till Melodifestivalklubbens Hall of Fame!

Kommentera