Vi har redan noterat flera avskalade nummer när det är dags för Allyawan att ta plats. Ännu mer nedtoning? För vi möts nämligen av en totalt nedsläckt arena under första halvminuten av Var har du vart?

Under den tiden syns artistens profil i närbild på storskärmen och så småningom skönjs robotliknande figurer som lutar mot varandra i obekväma vinklar.  Vi väntar på att de ska vakna till liv men det gör de inte.

Längst bak stegar Allyawan fram, tar sig runt statisterna och kör sin midtempo rap. Allteftersom blir det fler färgklickar. Genomgående grundfärgen (lila/rosa) tar över.  Övergår i varmare toner  Han har beskrivit låten som en resa från mörker till ljus och en framtid av hopp, vilket förklarar den dystra scenbilden i början av numret.

Han tar ser fram till lägsta delen av den fyrdelade scenen där han står på ett litet podium som roterar.

Text : Peter Baston

Foto: Jimmy Wallin Nyberg

Kommentera