Storbildsskärm sänks ner över främre delen av stora scenen. Här visas Lisa i olika närbilder medan hon sjunger framför den. Det gäller tydligen att sälja in varumärket Lisa Ajax. Och visst kan denna approach fungera.

Låttexten är kontroversiell. I dagens samhälle räcker det tydligen inte att upprepa ”I don’t care what they say” – och visst kan man bli trött på denna kliché som återkommit i poplåtar ända sedan 50-talet!  Utan det får bli en hårdare ton. Går denna låt hela vägen till Kiev (vilket jag starkt tvivlar på) har EBU redan deklarerat att svordomen måste ersättas med ett mildare uttryck.

Det finns en motsättning mellan den snygga inramningen och det starka budskapet. Det fula ordet hör liksom inte hemma i söta Lisas mun. Fast som gammal gymnasielärare borde jag veta bättre!

Text: Peter Baston

Bild: Jimmy Wallin Nyberg

 

Kommentera