Det här blir en bra öppningsnummer, som kräver mycket av de fyra dansarna.

Allt går i svart-vitt. Vi känner igen Mariettes omistliga stil. Hon är klädd i svartbyxa, top och halvlång kappa, vita kängör, och bär glasögon med svarta bågar. Vid andra genomgången släpper hon kappan.

Hon står kvar på främre delen av huvudscenen under hela låten. Det spektakulära står danstruppen för.  Långa vita bungyjumprep fästa vid deras ryggar symboliserar att det finns en kraft (däruppe?) som inte släpper taget. Men de kämpar emot, springer och kastar sig mot golvet i ultrarapid, ibland svävar balletlikt ut mot publiken. Vid sista försöket läggs tungrök till i början, som döljer dansarna.

Av de röda ansikten att döma är detta en krävande koreografi. Intrycket är dock att dansnumret kommer att bli mer uppskattat i arenan än i tv-soffan. Då måste Mariette leverera till alla därhemma. Och det kan gå vägen. Hon har en självsäker utstrålning, ler mot kameran och det finns många snygga närbilder.

Text : Peter Baston

Foto: Jimmy Wallin Nyberg

Kommentera