Jag har sett fram emot detta bidrag från dagen då man annonserade med deras medverkan i årets tävling. Mycket har att göra med Ola Salos delaktighet i bidraget, då jag varit(är) ett inbitet fan till gruppen The Ark som han var frontfigur för. Dom kommer i detta start fält som en frisk fläkt med ett genomtänkt framträdande som känns otroligt genuint och en låt som är välproducerad. Frågan är väl om denna musikaliska genre lockar Melodifestivalpubliken?

Jag är långt ifrån den första att dra en musikalisk referens till The Ark. Men en referens är inte en kopia. Detta för mig är Dismissed och inget annat. Detta är den första låt som sätter sig på hjärnan och jag nynnar för mig själv titelstrofen om och om igen i skrivande stund. Det är alltid ett gott tecken!

Klä mässigt är jag nästan förälskad. Jag är tacksam för att det inte finns något glitter, det hade inte passat denna grupp. Det är egentligen bara en medlem vars kläder jag håller mig tveksam till, och det är den blommiga klänningen. Det sticker lite ut stilmässigt och jag hade kanske valt något annat där. Dom tre husdansarna  Martin Jonsson, Nathalie Akselsen och Linda Hansson vandrar runt som mystiska vålnader i extravaganta outfits. Jag gillar det inslaget skarpt som blir en uppfriskande kontrast till medlemmarna Tor Höglund, Johan Carlsson, Freddie Van Eijsden och Douglas Woodbridge med sitt utrycksfulla artisteri. Det blir inte full pott på mina showpoäng och det är för jag blev lite besviken när instrumenten kom fram i slutet. Är lite kluven där, dom är ju musiker så det är väl klart att dom ska få ha dom med sig, men jag älskade allt fram tills dess och ville se mer av det!

Men det är ett starkt bidrag som jag hoppas på får gå vidare så vi kan få njuta av detta minst en gång till!

 

Zaras poäng på bidraget (0-5, 0=värdelös, 5=Fantastiskt)

Låt 5
Show 4
Totalt 9

Kommentera