När vi hörde studioversion i onsdags var vi alla tre övertygade om att detta bidrag skulle skrälla och kanske gå direkt till final. Efter första genomgången i arenan är vi inte längre säkra.

Det är inte bara låten utan även uppställningen på scen som är från en annan tid. Owe står i centrum förstås, eller rättare sagt sitter på en barstol. Höger om honom från publiken sett är det tre körtjejer med var sin mikrofonstav. Till vänster ett snällt 50-tals rocktrio med trummor, gitarr och dubbelbas. Skifflevibbar!

Tjejerna går fram och do-ar ihop med Owe (shooby dooby dooby do-wah)   Han drar sin berättelse om korvgubben och slänger en korv mot publiken, men kastarmen är inte vad den varit. Scenpersonalen moppar upp senap från golvet efteråt.

Kul att höra riktigt munspel i Melodifestivalen. Ja, vad ska man säga? Har PRO lärt ut hur man laddar ned appen så han kan få de hjärtrösterna som behövs?

 

Owe Thörnqvist

Kommentera