Vi följer fredagens repetitioner från pressrummet idag och håller koll på eventuella ändringar sedan torsdagen. Samtidigt finns en hel del material att redigera och klippa, som vi lägger upp allteftersom.

1. Robin Bengtsson och grabbarna har tagit på sig fina gråa kostymer idag. Robin med vit skjorta och svart slips med silverfärgade prickor, dansarna med svarta polotröjor. En av polarna håller Robins mic medan han justerar kavajen. Ett par stillbilder från publikplats smyger med, som vi inte förstår vitsen med. Något som vi inte uppmärksammade igår i TV-skärmen var en danssekvens med publiken i bakgrunden. Svärmorsdrömmar alla fem i detta nummer. Men vad tycker svärmor om f— ordet? 

2. Krista Siegfrids nummer verkar inte riktigt sitter vid första genomköraren, och det blir lång paus. Även här störs vi av bild från statisk kamera ute i publiken. Kanske något annat ska flikas in här? Vi störs även av bländande vitljus direkt in i rutan. Kameravinklarna stämmer inte heller alla gånger. Vid ett tillfälle kommer en dansare i vägen för närbild av Krista. En effekt som tillkommit är när vi ser tre Krista i ett. (Eller var det välkomstfesten som gjorde sig påmind?)  Helhetsintrycket är att det finns en hel del att slipa före lördagens sändning.

3. För Anton Hagman är festivalen ett bra tillfälle för youtubestjärnan att bli bekant med svenska TV-publiken. Det är ett kompetent framträdande utan krusiduller. Han står på samma fläck, gör vad han ska. Konventionell kameraföring. Och mer än så behövs kanske inte.

4. Jasmine Kara ”ska inte sjunga låga toner” tycker Giovanni. ”Och man ska inte använda greenscreen,” tillägger han vid sekvensen då kulisserna roterar i en inklippt bakgrundsbild. Vid tempobytet (från 125 bpm till 65) bryts det stora röda färgfältet bakom Jasmine ner i en mängd flygande formationer. De testar i rött ena gången och vit den andra. Virvelvinden har försvunnit från scengolvet, men den kan har funnits kvar. Vi missar en del som händer på scen eftersom stillbilden läggs ut under långa stunder!

Vi undrar vad det är för teknisk gnissel man brottas med idag. Nu blir det kafferast för alla.

 

Kommentera