5.  Owe Thörnqvist Nu ska vi får uppleva Boogieman Blues i TV-monitorn för första gången. Han har på sig silverfärgad kostym med breda svarta slag och svart väst. Körens klänningar av 50-tals snitt är också i silver. Rockbandet står för det mesta i skugga och vi undrar om inte hela numret skulle lyftas av en ljusare färgsättning.

Koreografin är inte heller genomtänkt in i sista detalj. Kören ställer sig framför bandet under en del av framförandet, så det ser trångt ut på vänstra sidan av scenen. Owe kostar på sig några textrader på engelska och en äkta growl. Studiomannen Henke agerar korvgubbe och i en klipp fångar hotdogen som Owe kastar.

Under sista genomgången hade samtliga på scen svårt att hålla sig för skratt då Owe improviserade helt galet på munspelet och kören kom av sig.

Men oavsett om allt blir tokigt kommer det här klämkäcka numret få taket att lyfta vid kvällens publikgenrep och under sändningen imorgon.

6.  Bella & Filippa 

Denna låt har också många ingredienser som kan gå hem hos tittarna. Denna countryinspirerad låt har lånat roadtrip effekten i scengolvet från The Common Linnets Eurovision bidrag. För dagen har tjejerna byt om till jeans, men vi utgår från att de riktiga scenkläderna blir vad de hade på sig igår. Jag gillade denna redan i arenan och åtminstone i detta startfält känns den fräsch och annorlunda även i TV:n.  Skrällchans?

7.FO&O

Förstår inte hajpen kring FO&O. Det finns bättre låtar denna vecka och jag kan hålla med om kritiken att deras streetdance är lite väl tillrättalagd. Till detta kommer en riktigt falsk hög ton från Omar när de hissats 4 meter upp i luften. Han skärper till sig efter första försöket men hör själv hur illa det låter i det sista och är på väg att lägga av.

Det finns även problem med att fästa linorna till trion när de ska på och av plattformen som hissas.

Känns som en brittisk ESC låt som har för vana att hamna längst ner i resultatlistan varje maj!

Kommentera