Vi tror att det är Wiktoria som är storfavoriten i det här heatet vilket publikundersökningen ger stöd för. Loreen skulle komma tvåa. Jon-Henrik feat. Aninia verkar komma strax bakom och kommer i så fall att få med sig Alice till andra chansen. Det är dock hyfsat jämnt efter Loreen. Axel kan ha en chans att knipa fjärdeplatsen men vårt tips är nu Alice. Jumboplatserna kommer att gå till Les Gordons och Sara Varga & Juha Mulari. De här bidragen saknar något extra både musikaliskt och vad gäller deras framträdanden på scen. 

När vi nu slår våra klocka huvuden ihop och jämkar våra gissningar blir vår tippning till syvende och sist:

Till final

Wiktoria –  As I lay Me Down
Modernt ungt och fräscht och en mer vuxen låt än i fjol. Det känns genuint och äkta och publiken älskade det! L-K tyckte det här var en solklar favorit redan i onsdags.

Loreen – Statements
Det är ändå Loreen, men en mycket krävande Loreen är det. Det är ju kanske som så att den kräver några lyssningar för att man ska klara av att ta till sig det här. Men vi tror ändå att hon passerar nålsögat i en tuff konkurrens. Lagom till finalen kan folk ha hunnit smälta alla intryck och det här ha vuxit sig ännu starkare.

Andra chansen

Alice – Running with Lions
En av årets genombrott. Det här växte sig starkare och fick en del av oss att också ändra uppfattning. Det här känns modernt och fräscht kommer antagligen komma före andra vi hade tippat högre initialt. Publiken älskade det. Det var dock jämt i undersökningen.

Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia
Det här en låt som får det lite tufft i konkurrensen den här veckan. Det händer kanske inte så mycket i själva framförandet och det går lite på tomgång i jojken efter en stund tycker i alla fall L-K och Alexander men det håller inte Ellinor med om. Det är vackert och mycket känslor. Här har han publikens stöd och det räcker här men inte i hela Sverige för att komma högre upp.

Utslagna

Femte plats – Axel Schylström – När ingen ser
Oj, det är så nära för Axel och somliga av oss såg det här som en given Andra chansen tills ikväll. Men i konkurrens med Alice som blir kvällens genombrott så väljer vi slutligen att tro på Alice mer. Men det kommer att bli oerhört jämt. Det är ett bra nummer men en aning tjatigt kanske.

Sjätte plats – Les Gordons – Bound to Fall
Det ser ut att bli magplask igen för ett Svensktoppen Nästa-bidrag. Ja, vad säger man? Det är ju inget fel men ändå fel. Det är kul med genreblandningar i festivalen men det här håller inte hela vägen i mål. Sorry.

Sjunde plats – Sara Varga och Juha Mulari – Du får inte ändra på mig
I varje tävling måste någon komma sist och i den här deltävlingen föll den lotten på Sara Varga och Juha Mulari. Det känns kanske inte som det finns så mycket att tillägga på det?

 

 

Kommentera