Norska Melodi Grand Prix profilen Per Sundnes som gästade gårdagens Andra chansen tycker att det är rätt at folket väljer men att vi istället för att välja nåt med budskap och politisk laddning valde att gå på det mer lättsamma.

Sveriges chanser att vinna Eurovision hade varit bäst om vi valt Loreen. Men konstaterar att det blir så här när folk väljer. Det är intressant tycker han att Sverige – med tanke på fjolårssegraren Jamalas laddade låt väljer att gå emot en möjlig trend i Eurovision. Vi går mer på glitter och glamour.

Per Sundnes tycker samtidigt att norska Melodi Grand Prix är rena amatörshowen i jämförelse med Melodifestivalen och SVT får beröm för sin proffsiga produktion. Vi får även ett hett vinnartips inför nästa veckas MGP-final. Alexander kommer att få en öl i Kiev om det inte blir som Per tippar.

Och så fick vi då även med en norrman med denna vecka: från Schlagerprins till Schlagerkung!

Intervju: Alexander Borodin
Kamera: Jenny Wallhoff

Kommentera