Italien har kört sina rep och självklart så håller Francesco Gabbani hela vägen. Det testas lite olika kameravinklar och lite olika bakgrundsgrafik varje gång. Det blir applåder i pressrummet efter varje genomkörning. Italien behåller sin favoritställning som sannolik vinnare i Eurovision 2017. 

En detalj är ögonblicket när gorillan kommer in – (det är samma luggslitna apdräkt som i San Remo). På varje rep ser det olika ut varje gång. I San Remo så står apan plötsligt där men här så testar man först en jobbig vinkel när man ser apan hasa sig in hela vägen in på scen. Det såg inte så bra ut. Andra och tredje gången kortar man ner den sekvensen men har olika bildvinklar. Man testar också olika ögonblick i sången när man ska klippa in bilder på den dansande publiken i arenan.

Nu väntar alla på Italiens presskonferens.

Kommentera