Warning: Use of undefined constant ’sv_SE’ - assumed '’sv_SE’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/b/5/6/melodifestivalklubben.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 72 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/b/5/6/melodifestivalklubben.se/httpd.www/blogg/wp-config.php:72) in /customers/b/5/6/melodifestivalklubben.se/httpd.www/blogg/wp-includes/feed-rss2.php on line 8 Melodifestivalklubbens blogg http://blogg.melodifestivalklubben.se Thu, 08 Feb 2018 10:49:55 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.11 http://blogg.melodifestivalklubben.se/wp-content/uploads/2016/01/cropped-ikon-32x32.jpg Melodifestivalklubbens blogg http://blogg.melodifestivalklubben.se 32 32 Klubbens bevakning flyttad till vanliga hemsidan http://blogg.melodifestivalklubben.se/2018/02/08/klubbens-bevakning-flyttad-till-vanliga-hemsidan/ Thu, 08 Feb 2018 10:49:48 +0000 http://blogg.melodifestivalklubben.se/?p=7254 Read More]]> Melodifestivalklubbens bevakning av Melodifestivalen och Eurovision Song Contest hittar du numera på klubbens hemsida och på sociala medier. I och med att vi har lanserat en ny hemsida följer du vår i följande kanaler.

Melodifestivalklubbens aktuella hemsidor och sociala medier – 2018

Här är de hemsidor, arkiv och kanaler på sociala medier som Melodifestivalklubben OGAE Sweden har för närvarande (2018)

 

]]>
Caroline är Sveriges representant i OGAE Vision Contest 2017 http://blogg.melodifestivalklubben.se/2017/06/25/caroline-ar-sveriges-representant-i-ogae-vision-contest-2017/ Sun, 25 Jun 2017 19:04:46 +0000 http://blogg.melodifestivalklubben.se/?p=7243 Read More]]> Melodifestivalklubbens representant i OGAE Vision Contest 2017 är Caroline Lövrell Brodén. Detta är andra gången som tävlingen äger rum, i samband med Berlin Eurovision Weekend den 15 juli.

Caroline Lövrell Brodén är 28 år och bor i Stockholm. Musik har alltid varit hennes största passion och därför har nästan hon gjort haft något med musik att göra.
– När jag var 8 år , såg jag Jill Johnson på TV; när hon sjöng ”Kärleken är” på Eurovision. Den låten blev också den allra första låten som jag själv skulle framföra live inför en publik, sedan dess har jag varit ett stort fan av Eurovision och Melodifestivalen, säger Caroline.

Genom sin karriär har hon inte bara sjungit. Caroline arbetade som danslärare i över 10 år. Hon har varit medlem i körer och olika band, och som ensemble i musikaler. Hon har även gjort texter och sjungit in lead-vocals för en Brasiliansk DJ.

I OGAE Vision Contest 2017 deltar representanter från tolv länders klubbar. Varje representant tävlar med sin version av ett Eurovisionbidrag eller en låt från en nationell uttagning.

Caroline kommer framföra Velvets ”The Queen” från Melodifestivalen 2009.
Ifjol representerade Aron Promnitz klubben i tävlingen med Måns Zelmerlöws ”Heroes”

Se Sveriges officiella presentationsvideo här och hör en akustisk version av Sveriges bidrag
Se även de andra bidragen i tävlingen här.

Läs mer om de andra deltagarna här
På klubbens extrainsatta event den1 juli i Stockholm, Gröna jägaren, kl. 20 kommer Caroline framföra det svenska bidraget!

Med till Berlin kommer flera medlemmar från klubben och ger support! Har du tid att åka till Berlin? Häng med, boka nu! Se info om ESC weekend 14-15 juli i Berlin här. Sveriges ”HoD” och juryspokesperson är klubbens vice ordförande Alexander Borodin.

Vi håller tummarna och önskar Caroline och de andra deltagarna stor lycka!

#eurovisionweekendberlin #ogaesc #CarroTheQueen #ogaesweden#melodifestivalklubben

]]>
Isaiahs besök i Stockholm – här möter han de svenska fansen http://blogg.melodifestivalklubben.se/2017/05/22/isaiahs-besok-i-stockholm-har-moter-han-de-svenska-fansen/ Mon, 22 May 2017 12:27:49 +0000 http://blogg.melodifestivalklubben.se/?p=7235 Read More]]> Bara en vecka efter finalen i Eurovision 2017 så besöker Australiens Isaiah Firebrace redan Sverige och Stockholm. På Hard Rock Café genomfördes en exklusiv Meet & Greet tillsammans med några utvalda fans via Filter Kids. Även medlemmar i Melodifestivalklubben var inbjudna. Här får vi exklusiva bilder från det intima möte med fansen.

Isaiah har redan sålt två platina för sina his It’s Gotta Be You som var den vinnarlåt han framförde när han vann X-factor i Australien. Den låten och nu även hans medverkan i Eurovision med låten Don’t Come Easy har fått många i Sverige att få upp ögonen för honom. Han är bara 17 år men nu erövrar han världen. De närmaste dagarna besöker nu Isaiah några städer i Europa. Detta var hans första resa till Europa. Efter de två veckorna i Kiev i samband med Eurovision har han besökt Paris och nu Stockholm därefter väntar bl.a. Norge och Storbritannien.

I denna video intervjuar vi Isaiah själv, vi ser honom framföra tre låtar med då It’s Gotta Be You och Don’t Come Easy. Vi får även se Isaiah bli intervjuad av Richard Herrey och vi intervjuar även fans på plats på Hard Rock Café i Stockholm den 20 maj.

 

 

 

]]>
49:e gången gillt – Grattis Portugal http://blogg.melodifestivalklubben.se/2017/05/14/49e-gangen-gillt-grattis-portugal/ Sun, 14 May 2017 00:04:21 +0000 http://blogg.melodifestivalklubben.se/?p=7221 Read More]]> Ingen seger och då jag menar ingen annan seger i Eurovision Song Contests historia har varit mer efterlängtad än denna. Grattis Salvador Sobral! 

Ja, nu är det över. Vi har en vinnare och ett resultat. Portugal som det har pratats om hela veckan tog en förkrossande seger med vinst hos både juryn och folket. Det är flera år sedan det hände.

Av de andra två huvudfavoriterna var det bara Bulgarien som höll och hamnade på en fin andraplats. Italien låg bra till ungefär hälften in i juryomröstningen men föll sedan något och hamnade tillslut sexa.

Moldaviens bidrag insåg vi skulle komma bra, men en tredjeplats, som för övrigt är landets bästa placering, får ändå betraktas som en skräll. Belgien behöll sin plats på bettinglistorna och även Sverige.

Sveriges femteplats är nog ungefär det som de flesta av oss här i Kiev har gissat oss till. Så grattis även till Robin för en stabil insats.

Anmärkningsvärt är att Australien endast fick två poäng från tittarna men ändå klarade av att bli nia i resultatlistan. På tionde plats hittar vi Norge som också fick mycket låga tittarpoäng.

Tack Kiev och Ukraina för ett mycket bra arrangemang. Nästa år ser vi fram emot sol och värme vid atlantkusten.

Här är våra kommentarer direkt efter sändningen

Här är ögonblicket när Salvador Sobral vinner Eurovision Song Contest 2017

Här Salvador Sobral på presskonferensen

Jamals show under finalen i Eurovision Song Contest 2017 – från publikens perspektiv

 

]]>
Kiev Express – vi möter årets värdstad http://blogg.melodifestivalklubben.se/2017/05/13/kiev-express-vi-moter-arets-vardstad/ Sat, 13 May 2017 17:26:03 +0000 http://blogg.melodifestivalklubben.se/?p=7215 Read More]]> I detta avsnitt av Kiev Express besöker vi Eurovision Village – som i nästan två veckor har varit öppet för fans och allmänhet, mitt på Kievs huvudgata. Här har det varit scenshower nonstop. Vi besöker Nordic night och intervjuar Ukrainare och frågar om vad de tycker om alltsammans.

Alexander får lära sig danska av Anja och blandar ihop Norges och Islands flaggor.

 

 

]]>
Final – Eurovision 2017 – våra sista kommentarer innan finalen http://blogg.melodifestivalklubben.se/2017/05/13/final-eurovision-2017-vara-sista-kommentarer-innan-finalen/ Sat, 13 May 2017 17:25:31 +0000 http://blogg.melodifestivalklubben.se/?p=7218 Det här är vår reaktioner och förhandstips direkt efter genrepet här i Kiev på finalen av Eurovision Song Contest 2017. Favoriterna består. Italien är storfavorit. Men Bulgarien och Portugal finns med i bilden. Liksom Sverige och Belgien… Men efter genrepet tycker vi även at Frankrike vuxit sig starkare…

]]>
Intervju med Danmarks Anja http://blogg.melodifestivalklubben.se/2017/05/13/intervju-med-danmarks-anja/ Sat, 13 May 2017 11:59:58 +0000 http://blogg.melodifestivalklubben.se/?p=7212 Read More]]> Vi intervjuade Danmarks Anja som med sin enorma charm och talang gick till finalen i Eurovision Song Contest 2017 med bidraget ”Where I Am”. Vi frågade henne om hur hon trivs i Kiev och om Australien och intressen i livet.

Vi trodde att intervjun förlorats bland alla mediefiler som vi samlar på oss. Men genom magi dök upp den upp igen så vi kan nu publicera hela intervjun med henne!

]]>
Fansen på Eurovision i Kiev – andra semifinalen 11 maj http://blogg.melodifestivalklubben.se/2017/05/13/fansen-pa-eurovision-i-kiev-andra-semifinalen-11-maj/ Sat, 13 May 2017 09:45:37 +0000 http://blogg.melodifestivalklubben.se/?p=7202 Read More]]> Temat för årets Eurovision är ”diversity” (mångfald), och utanför den andra semifinalen i Eurovision 2017 i Kiev är det sannerligen en mångfald av olika nationaliteter, och inte bara från Europa. Vår reporter Einar är på plats och rapporterar.

Temat för detta års Eurovision är: ”diversity” (mångfald). Och mångfalden av olika nationaliteter på plats i Kiev är stor, som alltid på Eurovision. Fansen världen runt verkar inte ha låtit sig skrämmas av den negativa rapporteringen om Ukraina i media. Peter från Irland älskar Kiev för det billiga ölet, gästvänligheten och de vackra kvinnorna. Han är övertygad om att Sverige snart kommer att slå Irlands rekord när det gäller antal finalsegrar. Den israeliska hejarklacken finner Kiev väldigt säkert, och de störs inte alls av de rigida säkerhetskontrollerna. De berättar att de är vana vid sådana kontroller från sitt hemland. De har Bulgarien som favorit i kvällens semifinal, och Sverige som favorit i finalen på lördag.

Hejarklackan från Vitryssland har två flaggor, en officiell och en inofficiell. De hejar naturligtvis på det vitryska bidraget, som för första gången under Eurovisions historia, sjunger på vitryska, och har en folkloristisk inriktning på sitt bidrag. Odrus från Kaunas i Litauen är på hemresa från Turkiet, och har gjort ett stopp i Kiev för att kunna närvara på kvällen semifinal. Han bär på en stor litauisk flagga, som han enligt egen uppgift alltid har med sig på sina många resor, för att när det så krävs kunna representera Litauen. Också i kväll är Island representerat bland fansen. Anna från Reykjavik, som jag tidigare har träffat i Malmö och Köpenhamn, har detta år tagit med både mamma och pappa. Överhuvudtaget finner man många familjer här ikväll.

Bland ett stort gäng danska artister klädda i danska flaggans färger rött och vitt finner jag den danska artisten Anjas familj hitrest ända från Australien, där de är bosatta sedan 41 år tillbaka. Mamma Betina berättar att Anja, yngst av tre syskon, är uppvuxen i Australien, men att hon sedan ett år sedan befinner sig i Köpenhamn där hon studerar sång och musik, och också är på god väg att lära sig danska, som hon nu nästan behärskar flytande. Mamma, pappa, mormor och morfar är övertygade om att Anja kommer att gå vidare. Pappa Birger understryker att Australien är det enda land som har två artister på plats i Eurovision Song Contest.

Liksom på första semifinalen är det många Kievbor som har tagit sig hit. Igor och Nadja har skaffat sig biljetter i det allra sista biljettsläppet i veckan där flera biljetter till semifinalen säljs till ett kraftigt reducerat pris. De har Kroatien som favorit i kvällen semifinal.

 

]]>
Så här tippar vår panel finalen i Eurovision 2017 http://blogg.melodifestivalklubben.se/2017/05/12/sa-har-tippar-var-panel-finalen-i-eurovision-2017/ Fri, 12 May 2017 18:06:25 +0000 http://blogg.melodifestivalklubben.se/?p=7198 Read More]]> Det är snart dags för genrep här i Kiev för finalen av Eurovision 2017. Vi har samlat oss för ytterligare en ”Kievskij Panelskij”.

Nu är det snart dags för final för Eurovision Song Contest 2017. Håller favoriterna eller är det nya bubblare på gång?
Vilka låtar tycker vi är bäst eller sämst?

Den här gången består Kievskij Panelskij av Lars-Kristian Stensrud, Jonas Petterson, Alexander Borodin och våra OGAE-klubbkolleger Michal Smrek, Slovakien & Maciej Jan Sychowiec, Polen.

]]>
Eurovision 2018: Osäkerhet kring datumen http://blogg.melodifestivalklubben.se/2017/05/12/eurovision-2018-osakerhet-kring-datumen/ Fri, 12 May 2017 18:02:16 +0000 http://blogg.melodifestivalklubben.se/?p=7196 Read More]]> I veckan, under den presskonferens som man alltid ger tillsammans med värd tv-bolaget sa plötsligt EBU att datum för nästa års Eurovisionsfinaler blir kända först senare i juni.

Vanligtvis brukar EBU bekräfta nästkommande års datum, oberoende av vilket land som vinner, samband med denna presskonferens, så var det meningen att det skulle ske i år också – men istället lät man meddela presskåren att spikandet av det definitiva datumet skjuts på framtiden. Först vill man ha möten med det vinnande landets tv-bolag samt Eurovisionens-referensgrupp. Beslut och besked kommer därför att ges först i mitten av juni.

Eurovision har de senaste åren oftast ägt rum den andra lördagen i maj. Nu uppstår en viss osäkerhet. Så vare sig vi hamnar i Sofia, Milano, Rom, Turin eller Lissabon eller Ö-vik eller någon annanstans!? 😮 så finns det fortfarande frågetecken när själva finalen nästa år kommer att äga rum. Att man valt skjuta på beslutet kan vara ett tecken på att man överväger ett annat datum nästa år. Håll ut!

 

 

 

 

 

]]>