Melodifestivalen 2016 artisterna i startfältet i Göteborg

Melodifestivalen 2016 rivstartar med ett spännande startfält och på pappret spännande låtar. Vi kan se fram emot en drömstart med bra låtar och lite rafflande resultat dramatik. Så här berättar några av veckans storfavoriter om sina låtar.

Det ser ut som vi får mycket att se fram emot under Melodifestivalens första vecka. Anna Book är tillbaka med vad hon beskriver som sin bästa låt hittills. Ace Wilder vill följa upp sin succé sen sist och säger själv att hon har en stark vinnarlåt. Albin som ju på sistone haft en del monsterhits i Sverige debuterar nu äntligen som artist i Melodifestivalen. Men även de andra artisterna har låtar med potential att överraska på lördag. Robin Bengtsson som många kanske minns från Idol – har haft en karriär, men inte så känd för den stora massan, debuterar nu i Melodifestivalen med en låt som på pappret verkar intressant och modern och beskrivs låta som norska världs-DJ:en Kygo i soundet. Pernilla Andersson är tillbaka med en lugn ballad och det vet vi ju att sådana behövs också. Mimmi Andrén framstår som en doldis men har spelat in sin låt i Nashville med ett drömteam till låtskrivare och beskrivs som en country inspirerad poplåt. Ja, det kan nämnas att självaste Jill Johnson är Mimmis faster. Vi har då förstås Samir och Viktor först ut i startfältet på lördag – kanske lätt att förtränga. Ska vi tänka oss en finalplats direkt eller Andra chansen? Det ser ut att kunna bli riktigt spännande. En drömstart för årets festival.

Anna Book gör det för sina fans
Anna Book älskar sina fans och vi älskar henne. Det är nog ingen underdrift att säg Anna lär vara en av de stora favoriterna hos klubbens medlemmar. Lagom till 30 års jubileet av ABC 1986 – fortfarande den yngsta deltagaren som ställt upp i festivalen lovar hon att komma tillbaka med något riktigt stort – av kärlek till sin publik; festivalfansen säger hon.

Texten i Books bidrag är skriven av deckardrottningen Camilla Läckberg. De har känt varandra i några år och det kändes viktigt för Anna att det var en kvinnlig textförfattare för den här låten.

Book säger till att Melodifestivalklubben att hon hade kunnat tänka sig att vara mer i Melodifestivalen mycket oftare men;
– Faktiskt så har det varit tre tillfällen de senaste nio åren jag har blivit tillfrågad av låtskrivare men har valt att inte göra det då jag tycker att låtarna inte har känts rätt, säger Anna Book till Melodifestivalklubben. Men nu, för första gången sedan jag gjorde ABC har en låt som jag verkligen älskar. Det är en glad låt och riktig dansrökare. Annorlunda mot det jag har gjort tidigare – men jag tror att mina fans kommer att tycka att det här kännas rätt för mig. Flera tunga musiknamn är redan på gång och gör dansremixes av låten. Mina fans kommer säga att det här är det bästa jag har gjort, utbrister Anna!

Ace Wilder – storfavoriten i Göteborg
– Jag har en låt som jag verkligen tror på. Den är energifylld, upptempo och har ett bra budskap. Jag känner verkligen starkt för det här. Jag har lärt mig från förra gången vad jag kan göra bättre. Jag ska inte heller försöka jämföra mig med vad alla andra gör – det är då det blir fel. Jag ska fokusera på att göra det jag tror på – säger en taggad Ace Wilder till Melodifestivalklubben.

Hitmakarna Albin och Mattias
Albin och Matthias har turnerat tillsammans under ett och halvt år och nu kommer Mattias får vara med tydligare med sitt namn. Albin var med och såg festivalen bakom kulisserna i fjol – då han var en av låtskrivarna bakom Behrang Miris – Det rår vi inte för. Vilket var viktigt för nu är Albin förberedd på hur det hela går till. Mattias har ju varit med förr.
– Tanken att vara med i Melodifestivalen växte sig starkare under hösten. Nu är vi här med en glad upptempo låt som ska kännas glad och rätt för festivalen, berättar Albin för Melodifestivalklubben.

Vi kan tänka oss en ny hit i stil med Min soldat och Vilken jävla smäll. Själva är de dock mer blygsamma om sina chanser – de tycker att startfältet är svårt – men deras medverkan gör att lördagens utgång blir mer svårtippad.

REPORTRAR GÖTEBORG 3-6 FEBRUARI
Alexander Borodin, Marcus Björkander, Martin Andersson
escreporter.com: Zara Zeidlitz

Ni kan mejla hela reportergänget till reporter”a”melodifestivalklubben.se eller använd formuläret här. Våga fråga oss saker, föreslå frågor till artisterna och ge oss tips. Många av klubbens medlemmar har varandra på Facebook – ta gärna kontakt med någon reporter du känner och ge tips och input. Du kan även kommentera på klubbens Facebook sida. Våga kommentera våra nyheter i alla våra kanaler under turnén. Vi lyssnar, vi är till för klubbens medlemmar!

Kommentera