Mimi Werner under intervju Melodifestivalen 2016

Mimi Werner tv-debuterade för någon vecka sedan. Trots detta gör hon ett säkert och vant intryck på scen.

Du har fått bra respons från dina rep och nu på presskonferensen blev kön genast längst till dig – vad säger du om det?
– Jag gör bara det som känns bäst för mig, följer hjärtat och fokuserar på min sak. Det är kul att det verkar gå bra. När jag är på scenen känner jag mig hemma, säger Mimi.

Mimi imponerade på repen och vi på klubben tror att hon har chans att gå till final direkt på lördag. Men det här är ändå en tv-debut för Mimi.
– Jag har ju gigat i många år – rutinen att stå på scen känner jag ju att jag har. Men att stå på en sån här stor scen är ju nytt. Första gången jag var med i ett sådant här stort sammanhang var för en vecka sedan som gästartist på Idrottsgalan och nu är det Melodifestivalen.

Vad kan du säga om din stil egentligen, det känns inte som renodlad country?
– Jag säger att det är country-pop helt enkelt. Melodin är formad som country och sköna banjos ackompanjeras men undviker att bli country fullt ut. Det är samma med dansen Helt klart influerad av line-dance men inte fullt ut där heller, säger Mimi.

På tal om dans – det är en del sågspån som virvlar runt på scengolvet – känns det inte lite läskigt att dansa på sågspån?
– Ja, det kanske inte är helt idealiskt för dansarna. Jag har ju ganska bra skor – (pekar på sina röda högklackade) de är inte jättehöga. Det yr lite sågspån överallt under numret – men jag hoppas att det går bra, säger Mimi.

Det har förekommit att artister fått snö i munnen under tävlan i Melodifestivalen. Nu får vi hoppas att Mimi slipper få sågspån i munnen på lördag – för det här bidraget har gjort sig förtjänt av en bra placering.

Kommentera