Glada vinnare i den första deltävlingen 2016

Ace Wilder med ”Don’t Worry” och Robin Bengtsson med ”Constellation Prize” gick till final i Melodifestivalens första deltävling 2016. Två duos har tagit sig till Andra chansen i och med Samir & Viktor och Albin & Mattias framgångar ikväll. Dessutom slogs Melodifestivalens röstningsrekord.

Hissnande 4 389 687 röster kom in ikväll och då var det dessutom en låt mindre än vanligt att rösta på. Förhandstippningarna hade nog favoriserat Samir & Viktor denna gång. Men under gårdagens genrep och senare under dagens rep hände något med Robin Bengtssons framträdande. Han vann publikens sympatier med enkelhet och att annorlunda upplägg som stack ut. En outsider i tävlingen växte till en alltmer sannolik finalist helt enkelt.

Så här är resultatet från den första deltävlingen i Göteborg:

Direkt till final:
Ace Wilder – Don’t Worry
Robin Bengtsson  – Constellation Prize

Till Andra chansen:
Samir & Viktor – Bada nakna
Albin & Mattias – Rik

Ute ur tävlingen:
5. Mimi Werner – Ain’t No Good
6. Pernilla Andersson – Mitt guld

Trots det höga röstdeltagandet fick Radiohjälpen bara in 477 689 kronor ikväll. Det ger 0,11 per röst i snitt. I den första deltävlingen i fjol fick Radiohjälpen in 609 463 kronor – i snitt 0,50 kr i snitt per röst. Det är användandet av appen som har ökat. Vi har mer intressant röstningsstatistik och kommer att presentera detta imorgon.

Kommentera