Artisterna i deltävling 3, Norrköping. Foto: Janne Danielsson/SVT
Artisterna i deltävling 3, Norrköping. Foto: Janne Danielsson/SVT

I Norrköping får vi se fyra starka debutanter i Melodifestivalen. Här finns välkända låtskrivare och artister som är inriktade på att komma långt. Det gör att det kan bli en tuff vecka för favoriterna Oscar Zia och After Dark. En ny spännande festivalvecka inleds.

Norrköpings startfält består av tre veteraner, varav en är riktig superveteran; syftar på Christer Lindarw i After Dark, förstås. Oscar Zia är förstås en av storfavoriterna. Dessutom är Swingfly tillbaka. Men resten av startfältet består av debutanter. Vi kommer därför att se minst en debutant gå vidare på lördag. Men sannolikt blir det fler – De är nämligen alla väldigt taggade för uppgiften och verkar ha starka koncept och bra låtar med välkända låtskrivare med sig. Melodifestivalklubben tog dem på pulsen.

Boris René har skickat in låtar flera gånger till Melodifestivalen och nu kom han äntligen med. Han delar sitt liv mellan musik och fotbollen han är nämligen fotbollsspelare i Superettan hos Degerfors. Boris beskriver sig som en artist full av energi, glad och utåtriktad artist och vill inspirera andra. Sin musik beskriver Boris som poppig soul, influerad av Kongo-Kinshasa i Afrika.  Låten Put Your Love On Me är fartfylld upptempolåt med sköna moves som kommer att få folk att dansa, menar Boris.

– Jag kommer hit openminded, jag vill bli överraskad och lära mig. Jag tror att det kommer att gå bra, jag kommer att göra mitt bästa, säger Boris René till Melodifestivalklubben.

Grabbarna i SMILO kunde dra på smilbanden tidigt – de var nämligen de artister som officiellt blev klara först till årets Melodifestival – tack vare sin medverkan i Svensktoppen nästa. Och glada är de;

– Vi är tre glada killar som vill sprida glädje, helt enkelt, beskriver de sig för Melodifestivaklubben.

Det har känts overkligt att smälta att vi faktiskt ska vara med. Sedan det blev klart att vi skulle vara med har vi ägnat mycket tid åt jobba med låten – ”Weight of the World” som vi nu är mycket nöjda med. Den handlar om aktuella världsproblem och att alla har lika värde – det vill vi visa tydligt i vår låt, säger de till Melodifestivalklubben.

SMILO säger att de nu debuterar med musikstilen Elektronisk-dansmusik i Melodifestivalen.

SaRaha debuterar i Melodifestivalen med tungvrickaren – Kizunguzungu.  Hon har skrivit låten tillsammans med Anderz Wrethov och Arash. De skickade in låten till Melodifestivalen och den kom med. Hon beskriver den som en energifylld afropoplåt som anpassats med lite schlagerglitter.

SaRaha har redan haft en lite hit i Sverige med låten “Mbele Kiza”. Den låten var även en riktig hitlåt i Tanzania. Nu hoppas SaRaha att afropopen ska slå i Melodifestivalen.

– Jag för även in Swahili som språk i Melodifestivalen.

SaRaha – som egentligen heter Sara Larsson hoppas nu att få en karriär i både Sverige och Tanzania, där hon redan är en erkänd artist.

SaRaha har delat sin uppväxt mellan Tanzania och Sverige, vilket gör att hon ändå är förtrogen med Melodifestivalen – som hon följde så ofta hon kunde. Hon tycker att det ska bli jättekul att vara med.  För övrigt är SaRahas favoritlåt i Melodifestivalen genom tiderna Nanne Grönvalls Avundsjuk.

Lisa Ajax, Idolvinnare 2014, debuterar nu i Melodifestivalen. Hon är kanske inte helt okänd – men tror nu att hon kommer att upptäckas av en bredare publik. Hon känner sig väldigt taggad och glad över att få vara med. Hon hoppas på att få ha kul och lära känna nya människor. Men målet är att komma till final.

– Jag har ju alltid tittat på Melodifestivalen. Carola var en viktig förebild för mig. Mina favoritlåtar i Melodifestivalen är Främling, Fångad av en stormvind. På senare tid är det annars Euphoria som är favoritlåten, säger Lisa Ajax till Melodifestivalklubben.

Hennes låt ”My Heart Wants Me Dead” är som han hör på titeln en låt om olycklig kärlek, kärlek så stark att det går att liknas vid att vara besatt och hur ens hjärta brister när man inser att man inte kan leva utan den här personen.

Tufft, är det egna erfarenheter du sjunger om?

– Nej det är det inte, men man har ju vänner som man känner att man helst inte vill leva utan, så visst kan jag relatera till det, säger Lisa Ajax.

Ställ dina egna frågor till artisterna i Norrköping – rösta vilken artist du helst vill se bli intervjuad av oss. Kontakta reportrarna i Norrköping genom kontaktformuläret och skicka in dina frågor!

Kommentera