Den här veckan erbjöd inte Melodifestivalen någon glittrig scenshow – bara Henrik Schyffert med stand-up rakt av. På så sätt kändes upplägget radikalt annorlunda jämfört med de två tidigare veckorna.

Det finns en del åsikter därute om att den tredje deltävlingen brukar vara en mellanvecka med mindre starka bidrag och att kanske även shownumren i pausakterna är mindre påkostade av den anledningen. Vi frågade Edward af Sillén om detta. Han är som de flesta av er känner manusförfattare tillsammans med Daniel Réhn och står bakom mycket av det kreativa upplägget i showen mellan bidragen.

– Nej, det stämmer inte, personligen tycker jag att det är ett starkt startfält. Det är kul när man gjort två veckor och överraska med något helt annorlunda i den tredje veckan, säger Edward af Sillén till Melodifestivalklubben.

– Vi tycker att det är en lyx att vi faktiskt kan erbjuda detta upplägg med olika värdar som varje vecka sätter sin prägel på programmen, det skapar en fantastisk variation varje vecka och gör programmet mer oförutsägbart. Vi hoppas att tittarna uppskattar det och tycker att det är kul.

Hur tycker du att det gick den här veckan?
– Det var kaxigt av Henrik att gå ut och köra en stand-up på det här sättet i direktsänd tv. Det var en väldigt kul dialog som verkar ha funkat därute hos tv-tittarna också.

Vad kan du säga om nästa vecka?
-Ja då är ju Sarah Dawn Finer tillbaka och det blir ett återförenande av 2012 års team.

Någon ytterligare teaser för oss i klubben?
-Den här veckan var Sigrid på återbesök, näste vecka kommer ett till kärt återbesök, tipsar Edward af Sillén oss i klubben om.

Kommentera