Är årets sista och viktigaste deltävling en kamp ”Alla mot  en”, en kamp mot en på förhand tippad Goliat? Vem följer med Molly till Friends i så fall? Eller är Gävle en Dödens Grupp  där flera bidrag visar sig vara lika starka?  

GävleOavsett vilket, saknas det inte erfarenhet i startfältet.  Fem av de deltagande har varit med tidigare, för tre av dessa blir det sammanlagt för 12e gången! Tuff konkurrens alltså för debuterande Frans och Eclipse.

Många fans ser fram till en vecka där de mäst kända schlagerartistene ska ta sig vidare. Flest meriter har Linda Bengtzing, som gör sin 6e tävling med en låt som sjungs på svenska, den engelska titeln till trots. Hon står själv som en av upphovspersonerna. Hon förklarar att hon har fått text och musik exakt dit hon ville ha för sig själv och för att fansen ska känna igen en schlagerdrottning.

Martin Stenmarck har med sin bror David som låtskrivare nu när han tävlar för tredje gången,  medan Panetoz och Dolly Style (andra gången var) kommer säkert att hitta sina anhängare bland den yngre del av publiken. Det är hällre ingen Melodifestivalen om det nu inte finns ett bidrag från rockens världen. Det är The Eclipse som är rockens alibi.

Förra året vann Måns rubbet som sista man ut av de 28. Det är inte första gången att sista låten som hörs i festivalen koras som vinnarlåten till slut, fast senast det hände före Måns var i 2009.  Christer Björkman är en skicklig dramaturg som vill bygger upp till en klimax.  Att Molly Sandén får sista startnummer  visar att han tror hon är med och slåss om slutsegern. Mycket beroande på att också Christer Björkmans brukte mycket tid till att få med sig Molly Sanden i årets tävling.

Molly var med i 2009 och 2012 och tog sig till final båda gånger. (Jag har inte räknad med tävlingen för junior eurovision med i det här sammanhänget, fast andra gör så). 

Vi har redan pratat med Molly, som känner sig mer mogen och starkare som person än senast.  Efter en tid i USA och succé med låtar som Freak och Phoenix tycker Molly at hon har landat rätt med en text som hon tror på (skriven av sig själv och Danny Saucedo).  ”Jag vill få ut det bästa av Youniverse på lördag och allt annat få stå tillbaka för detta.  Hon beskriver bidraget som en pampig och upptempo låt som handlar om ”du och jag”, allt som finns omkring oss är gjort av samma stoff”.  Men vi beter oss såsom det fanns skillnader emellan oss och därför vi krigar vi mot varandra.  Låten är påverkad av vad som händer i Europa och världen. Efter intervjuet avsluter hon dock med ett lite hint av texten: “Theres no you, Theres no me”.

Klubbens nya blogg är nu gått i en par veckor och på den kan du kommentera nyheterna och kommunicera lättare och snabbare med klubbens reportrar. Följ hela klubbens bevakning av Melodifestivalen 2016 på blogg.melodifestivalklubben.se

REPORTRAR GÄVLE 24-28 FEBRUARI
Lars Kristian Stensrud, Emma Hellgren och Gilla Almroth.
Ni kan mejla hela reportergänget till reporter@melodifestivalklubben.se och våga fråga oss saker, föreslå frågor till artisterna och ge oss tips. Många av klubbens medlemmar har varandra på Facebook – ta gärna kontakt med någon reporter du känner och ge tips och input. Du kan även kommentera på klubbens Facebook sida. Våga kommentera våra nyheter i alla våra kanaler under turnén. Vi lyssnar, vi är till för klubbens medlemmar!

Kommentera