Vi får en pratstund med Molly på presskonferensen i Gavlerinken Arena på torsdagen och inleder med att berätta att hon blivit framröstad som den som medlemmarna vill att vi ska göra en intervju med. Det tycker hon är en stor ära. Vi såg dock efter intervjun att Martin Stenmarck hade gått om henne som önskat intervjuobjekt.

Hur känns det att vara tillbaka?

– Det känns jättekul. Det är en slags magi, som inträffar när man går in i en sådan här stor arena, när ljuset är på, nu blir det på riktigt. Det är nu de här detaljerna ska falla på plats med numret och visionen ska bli verklighet. Så det känns jättespännande. Jag längtar till repet.

När vi har lyssnat på låten, har vi känt en Euphoriavarning. Kan du känna igen dig i det?

– Det är inget som tänktes på när den skrevs. Melodimässigt är den långt ifrån Euphoria, men det kanske är sticket ni tänker på, för där är det ju samma vokal Yo.. Men annars tycker jag att den andra låten har en annan känsla. Hennes är lite mer dansig, den här är lite mer tropical houserytm i. Jag tror att numret kommer att bli ganska olikt.

Nu går du ut som sist i sista deltävlingen. Hur känner du för det?

Det känns jättekul. Det som är bäst med det är att folk nog vill höra alla låtar och tänker jag vill höra den sista, så de inte fyller på godisskålen just då eller går på toa. Förhoppningsvis,  men man kan aldrig veta. Det känns pampigt att få avsluta, speciellt när det varit så många bra låtar.

 

Om vi säger ordet Melodifestivalen, vad säger du då?

– Jag säger cirkus, jag vet inte varför…jag ser de här färgerna i loggan och så ser jag blinkande lampor och så är det en cirkus känslomässigt. Det är nerver, det är glädje och det är oro, hela spektrumet finns med. Jag blir väldigt taggad och glad, det har varit roligt att vara med tidigare, så jag ser fram emot att få vara med i år igen.

Vilket bidrag ser du som ditt största hot på lördag?

– Jag vet verkligen inte, jag försöker att inte alls tänka på det. Jag har inte grottat in mig i det. Det vet kanske ni? Ni som har analyserat vad tror ni?

– Vi tycker det är jättesvårt, det är nästan omöjligt att svara på, svarar vi.

– Jag tror såhär överlag, fortsätter Molly, jag ska bara gå in och göra min grej. Om jag tänker på alla andra är det lätt att jag bara blir nervös.

Intervjun gjord av Gilla Almroth och Emma Hellgren

Fotograf: Lars Kristian Stensrud

Kommentera