Gina och Sarah - intervju

Vi fick en pratstund med Gina Dirawi och Sarah Dawn Finer på programledarkonferensen på fredagen. De verkade sugna på att leda programmet tillsammans igen. 

Vi frågade Gina Dirawi hur det känns att ha huvudansvaret för programledarskapet?

– Det känns jättebra. Jag älskar att få mycket ansvar, för det får mig att prestera bättre. Det har varit väldigt kul, man får som ett band med tittarna och publiken när man är med varje vecka och de får lära känna mig lite bättre. Även om jag har gjort det innan, så är det lätt att glömma . Jag tycker jag har fått fin respons och kontakt, så det känns bra.

– När jag började jobba för SVT sa jag till dem att jag ska leda Melodifestivalen.Då var det några chefer som bara skrattade åt mig. Sedan gick det ett halvår och så fick jag förfrågan av någon annan.Jag har alltid drömt om det, så det här känns helt sjukt faktiskt.

Vi välkomnar Sarah Dawn Finer tillbaka och undrar hur hon kom på karaktären Lynda Woodruff

– Oj! Det är sån himla lång historia. Men i grund och botten är det en karaktär, som är ihopsatt av en röst som jag har haft i många år, som jag tycker är väldigt rolig, som jag ville göra någonting av när jag var programledare förra gången. Sedan satt jag och Edward af Sillén några dagar och försökte hitta vem den här människan skulle vara. Vi landade på det som hon blev och sedan är det väldigt mycket som är utvecklat sedan dess, i form av saker som händer runtomkring. Vi tycker att hon är roligast på ett visst sätt och bygger henne dit. Jag trodde inte det skulle bli såhär, när vi gjorde en sketch på en minut utanför Globen, att jag skulle få göra den här karaktären i så många år.

Intervju av Gilla Almroth och Lars Kristian Stensrud

Foto: Emma Hellgren

Kommentera