Intervju Martin Stenmarck

Vi träffar Martin Stenmarck på presskonferensen efter tv-sändningen. Han verkar nöjd och glad, trots att han kom näst sist. Vi berättar att vi har fått in frågor från medlemmarna i Melodifestivalklubben och en av frågorna är vem han sjunger om i sin låt.

Ja, vem sjunger jag om…. jag tänkte säga om Christer Björkman och Melodifestivalen, som firar 15 år, lägg in det i texten.

Nästa fråga från klubben, som vi ställer till Martin är om han inte ska gifta sig snart.

– Men det här är ju värsta Hänt Extra, ni har dragit igång. Det är inte Melodifestivalklubben, svarar Martin med ett skratt. Ja, det är väl på tiden, men jag har alltid sagt att man måste prova sig fram och veta att det funkar först. Jag har provat i 19 år, men jag måste bara prova lite till.

– Vi har haft en omröstning på klubbens hemsida, om vem som medlemmarna helst ville att vi skulle intervjua. Molly låg i topp, när vi intervjuade henne på presskonferensen igår. Men efter presskonferensen kollade vi och då hade du gått om henne.

Det var ju otroligt roligt. Då finns alla åldrar med på listan. Jag trodde jag skulle vara mer besviken nu än vad jag är, men jag tycker att numret blev så fint och jag gillar låten och den är stor och sammanhanget är som det är. Nu kommer en sådan här klassiker….Det går inte att tävla i musik. Men det gör det ju tydligen. Jag känner att låten är ärlig. Det är ju jag och Christer och Melodifestivalen, 15årsjubileum.

15 år vad tiden går…., sjunger Martin

– Det tänkte inte vi på.

– Men hallå!!! Här lägger jag upp det, skrattar Martin.

Vi frågar om låten ligger ute på Spotify och i-tunes nu.

– Ja, det gör den och det känns jätteskönt. För nu kan man marknadsföra den och förhoppningsvis plockar radion upp den. Kanske Svensktoppen, om jag får bestämma. Jag tror det är en låt som ligger och bubblar länge.

– Vad händer nu? Ska du ut på turné nu?

– Jag håller på att skriva klart musik till en föreställning, som jag ska ut med. Den här låten skrev jag och brorsan….eller David. Jag säger brorsan och jag, för vi har alltid skrivit allt ihop förut, till en föreställning, vi håller på med. Den ska upp till hösten och provspelas, sedan slår vi nog på stora trumman i vår. Låten ska vara med i föreställningen, eller den är mer som en konsert.

– Kommer den bara gå i Stockholm eller hela Sverige?

– Jag ska turnera runt med den i hela Sverige, är det tänkt. Då får ni komma, då får ni höra den. Jag klämmer nog in Las Vegas också och Änglarna.

– Tror du att du kommer delta någon mer gång i Melodifestivalen?

Det är inte omöjligt. Bara jag har en grej som jag tycker är bra. Jag vill inte bli utnyttjad av Melodifestivalen, utan jag vill utnyttja Melodifestivalen, om jag har något jag vill visa. Den här låten ville jag visa. Det är ett fantastiskt tillfälle med Melodifestivalen.

Intervju gjord av Gilla Almroth, Emma Hellgren, Lars Kristian Stensrud

Foto: Emma Hellgren

Kommentera