Christer Björkman

Det var en mycket nöjd Christer Björkman vi mötte efter den avslutade Andra chansen. Han erkände att det var lite pirrigt att faktiskt vara med i sändningen för första gången under årets turné och att han, som den schlagernörd han är, hellre hade stannat kvar i röstningsrummet och kollat vidare på siffrorna, för att det var så spännande och jämnt.

Efter lite lirkande fick vi Christer att erkänna att en av duellerna hade varit otroligt jämn. Han kunde givetvis inte avslöja vilken (även om vi ju kan ha våra gissningar) eller exakt hur jämn, men när vi nämnde att den jämnaste Andra chansen-duellen genom tiderna hittills, enligt avsnitt 8 i podcasten Schlager-Micke och hans vänner, när Sonja Aldén besegrade Magnus Uggla 2007, slutade med 50,25% mot 49,75% erkände Christer att det här var ”i den häraden”.

Startordningen beskriver han som ”fest” när han låter startfältet ringas in av Panetoz och Samir & Viktor, och han är också väldigt nöjd med att ha skapat en startordning som känns neutral vad gällande vilka låtar som är favoriter. Han vill, som vi pratat om tidigare under veckan, inte att det ska kännas som att någon låt favoriseras. Han hade ju ett antal scenarion förberedda, och det som utföll var mycket riktigt ett av dessa, men det var först efter att resultatet i duell tre var känt som han kunde spika startordningen, då Isas och SaRahas låtar är så olika att allting hade fått stuvas om.

Vi tackade också Christer för den nya roliga sporten han uppfunnit för oss schlagernördar: ”Att försöka förutsäga vinnaren av en duell några sekunder i förväg baserat på dess plats i startordningen.”

 

Kommentera