Panetoz

Grabbarna i Panetoz var jätteglada över sin finalplats, men var ändå väldigt nyfikna på att få besked från Melodifestivalklubbens efterforskningar om huruvida deras låt var den snabbaste någonsin. När de fick reda på att Swingflys låt ”Me and My Drum” från 2011 med sina 184 BPM var snabbare, med minsta möjliga marginal, kom det dock ett kollektivt ”neeej”-vrål från Panetoz, vilket måste ha låtit som ett märkligt utrop från de nyblivna finalisterna för övriga närvarande i pressrummet. Att höja tempot till finalen eller att ställa upp nästa år igen med en ännu snabbare låt diskuterades, så vi får väl se vad framtiden bjuder för Panetoz.

De verkade dock inte kunna vara nöjdare med startnumret som Christer Björkman hade tilldelat dem. Att få öppna hela festivalen tyckte de var helt perfekt, och när jag förklarade för dem att det faktum att de får starta först istället för sist, vilket var de två mest troliga startnumren för finalens snabbaste låt, kan betyda att Christer ser dem som en vinnarkandidat blev de ändå ännu nöjdare. Christer hade jag ju tidigare avslöjat för Melodifestivalklubben att han inte ville låta startordningen avslöja något om vilka som är huvudfavoriter, vilket ju bland annat innebär att han inte ville sätta någon av huvudfavoriterna på det eftertraktade startnummer 12.

Panetoz lovade också att de skulle behålla låten på svenska om de skulle vinna och få representera Sverige i Globen.

Kommentera