Frans vinner med 32% av rösterna i publikundersökningen. Samir & Viktor blir tvåa med 10 % av rösterna. Men det är jämnt mellan bidragen på de andra placeringarna. Det finns en klar favorit när publiken får säga sitt. Totalt deltog i kvällens undersökning 753 personer. Undersökningen genomfördes av Melodifestivalklubben och Poplight.

Många i genrepspubliken på Friends arena började gå tidigt ikväll, det gjorde att många hade hunnit gå ut när publikundersökningen väl kom igång. Publiken var ganska blandad i åldrarna, storfamiljer med barn, föräldrar och mor/far-föräldrar. Många hade svårt att bestämma sig när de fick frågan om vem de tyckte var bäst. Många säger spontant att det är ett grymt bra startfält och att det är svårt att bestämma sig för bara en favorit.

Även om Frans vinst i publikundersökningen är ”tokstor”, ska det nämnas Måns Zelmerlöw vann med hela 43 % i fjolårets publikundersökning efter finalens genrep. Jämfört med fjolårets undersökning är det 145 mer personer som har svarat på undersökningen.

Publikundersökningen inför finalen Melodifestivalen 2016 

Så här fördelar sig resultatet angivet i antal röster och i procent:

1. Frans – If I were sorry – 240 röster – 31,8%
2. Samir & Viktor – Bada Nakna – 76 röster- 10,1%
3. Oscar Zia – Human – 72 röster – 9,6%
4. Molly Sanden – Youniverse – 70 röster – 9,3%
5. Robin Bengtsson – Constellation prize – 68 röster – 9,1%
6. Ace Wilder- Don’t Worry – 67 röster – 8,9%
7. Wiktoria- Save Me – 38 röster – 5%
8. Boris – Put Your love on me – 37 röster – 4,9%
9. Panetoz – Håll om mig hårt – 31 röster – 4,1%
10. SaRaha – Kizunguzungu – 26 röster – 3,4%
11. David Lindgren – We are your tomorrow – 15 röster – 2,0%
12. Lisa Ajax – My heart wants me dead – 13 röster- 1,3%

Kommentera