Till finalen i Stockholm kommer internationell press och många fans för att bevaka och se Melodifestivalen. De är alla Eurovisionsexperter och de har alla starka åsikter om vem vi ska skicka till Globen i maj. De tycker inte att Sverige ska välja Frans om vi vill vinna Eurovision i år igen. Melodifestivalklubben passade på att diskutera vad de tycker om årets startfält och Melodifestivalen i allmänhet. 

OGAE Sweden took the opportunity to discuss Melodifestivalen with some members of the international media and fans present in Stockholm for the final. They quite much agree with each other that we shouldn’t send Frans to Eurovision if Sweden want’s a good chance good to win Eurovision again.

 

 

Det är många som följer Melodifestivalen utomlands och som har mycket starka synpunkter och åsikter om vår tävling. De är exporter på Eurovision och de följer vår tävling med ett internationellt perspektiv – de vet vad som funkar och vad som inte gör det hos den europeiska publiken.

– Melodifestivalen imponerar med sin proffsiga produktion och höga kvalitet på låtarna säger – JP, på Radio International.

– Ni har verkligen så många bra låtar och de bästa låtskrivarna, säger William Lee på Wiwibloggs.. Ni skulle kunna ge bort några av era låtar till andra länder så skulle Eurovision bli bättre, säger Jenevia på Musedled Blog, och JP på Radio International som är några av de utländska experterna Melodifestivalklubben pratade med under kvällen. – – Melodifestivalen är bättre och roligare än Eurovision, menar Jenevia och får medhåll från de andra i panelen.

Sverige ligger högt på betting-listorna för en vinst i Eurovision – trots att vi inte har valt bidrag. Det starka startfältet i årets Melodifestival kan säkert bidra till detta favoritskap. Men det verkar inte som man utomlands förstår sig på Frans.

De utländska Eurovision experterna Melodifestivalklubben pratade med ikväll är eniga om att vi istället borde välja Ace Wilder eller Wiktoria för att vara säkra på att få bättre framgång i Eurovison i maj.

– Väljer ni Frans så tar ni en stor risk, menar Raf van Bedts på Mediawatch, Belgien. Jag menar inte att det är dåligt men den internationella publiken kommer inte att förstå det ni ser hos Frans.

– Frans känns som en väldigt svensk produkt, jag är inte så säker på den i ett internationellt perspektiv, tycker JP och får medhåll från Alexey från Esckaz i Ryssland.

Wiktorias scenshow är så imponerande och låten är fantastisk det är för mig den självklara vinnaren för mig, Jag hoppas verkligen på att den internationella juryn gör så att Frans inte vinner Melodifestivalen i år, säger William på Wiwiblogs.

Kommentera