Så är det då dags för reportrarnas tippning inför finalen. Det här är en klassiker. Dessvärre, det är nog också ganska typisk för hur det brukar vara  – vi är inte ett dugg överens om vad vi tycker och hur vi tror att det kommer att gå.

Vi är överens om vilka låtar som kommer sist. Alla tror dessvärre på att Lisa Ajax kommer absolut sist. Även i publikundersökningen kommer hon sist. Så spela och tippa gärna på årets jumbo-placering. Det verkar stensäkert.

Vi i reportergänget har också röstat på hur vi personligen tycker och sammanställt våra röster.Det är då det visar sig nämligen:  En låt som vi gärna dissar får nämligen förbluffande höga poäng av vissa i reportergänget. I vår egen jury så visar det sig dessutom att det bara är en medlem som ger Frans poäng överhuvudtaget!

Det här är först och främst våra tippningar om  hur det går ikväll:

Alexander

1. Frans

Vad kan egentligen stoppa tok-Frans till en vinst? Han vinner tittarrösterna med god marginal och  Inte ens den internationella juryn kommer att vara överens – och kommer inte at rösta ner det heller. Poplights internationella jury röstar fram detta t.ex. Finns inget som säger att det här behöver betyda att Mello-ballongen pyser ut totalt när det är dags för Eurovision. Alexander har dessutom detta som sina topp-tre personliga favoriter.

2. Wiktoria

Tror detta vinner den internationella juryns röster och får en hel del tittarröster. Inte en av mina personliga topp-favoriter. Förstår ju showen – men låten tilltalar mig inte.

3. Ace Wilder

Är Alexanders personliga favorit och skulle vara så läckert att ha det här coola och läckra bidraget i Globen. Både låten och scenshowen är perfekt!

4. Oscar Zia – är populär i alla åldrar och folk gillar låten

5. Samir & Victor – tror på en femteplacering. Svenska folket fattar att man inte ska ha detta i Eurovision – publikundersökningen gav dem inte så mycket stöd heller egentligen, ynka 10 %. Får noll jurypoäng…

6. Robin – synd når inte hela vägen fram men låten är svår och det händer inte så mycket. Men får hyfsat med poäng både från jury och tittare.

7. Molly Sandén – den först segertippade. Plockar poäng från jury och från fans men numret försvinner i mängden.

8. Boris René – alla gillar men det räcker inte i det starka startfältet. Får nog mest tittarröster ändå. Något enstaka från juryn.

9. Panetoz – jo det är ju roligt bidrag (eller inte… beror på hur man ser på saken) – men någon måste komma på nionde plats också.

10. SaRaha – likadant här det är ju en hitlåt och man älskar det – men det finns inte plats för alla.

11. David Lindgren – Det blir en tuff kamp om sista platsen mellan David och Lisa. De kommer nog ganska lika. Jag vet  – men Davids nummer är ju bra m laser och dans och låten helt ok, så där, men det är annat som går före, liksom

12. Lisa Ajax – på publikundersökningarna är det alltid de absolut yngsta i publiken som ger henne en röst. Hon är jättesöt – men förhoppingsvis är hon tillbaka snart i festivalen med nya starkare låtar! Att vara i final är trots allt en seger ändå!

Jimmy

1. Wiktoria – Jag är visserligen osäker på om Wiktoria tar hem det, men sätter hon projektionerna kan hon bli farlig.

2. Samir & Victor – Kommer att komma bättre än Frans, för antingen gillar man numret eller så gör man det inte. Det kommer bli en kamp om rösterna.

3. Frans – Folk som inte hört låten riskerar att bli besvikna. De väntar sig mer efter alla förhandsspekulationer. Men han kan komma tvåa också.

4. Molly Sandén – Inte så intressant nummer. För lik Euphoria vilket i det här fallet inte är positivt för det här är mycket sämre. Men hon kan gå hem i den internationella juryn.

5. Robin Bengtsson – Han kan komma bättre än så här. Men tror han får många röster imorgon av kvinnliga tittare. Han går hem i alla åldrar.

6. Ace Wilder – Snyggt nummer som är farligt bra, tyvärr så tror jag hon inte folk förstår det. Därför en 6:a.

7. Oscar Zia – För mörkt och deppigt nummer. Gillas av bögarna men vi får sällan som vi vill.

8. Saraha – Njae..

9.  Boris René – Riktigt bra låt men tyvärr kan många ogilla att han är så självsäker och flörtig.

10. Panetoz – Folk glömmer nog den här låten, det finns bättre låtar även om numret är kul och bra.

11. David Lindgren – Barnfavorit men inte tillräckligt starkt nummer.. Tror inte folk kommer rösta

12. Lisa Ajax – Inte ett tillräckligt starkt nummer eller bra låt. Hon sjunger fint men folk kommer inte rösta.

Lars-Kristian (Schlagerprinsen)

1. Molly –  får flest juryröster.

2. Robin Bengtsson

3. Frans – juryn gör att Frans förlorar

4. Oscar Zia

5. Wiktoria

6. Ace Wilder

7. Samir & Victor

8. Boris René

9. David Lindgren (får många röster från juryn)

10. Panetoz

11. SaRaha

12. Lisa Ajax – man glömmer bort numret helt.

Hur vi egentligen tycker

När vi själva delar ut poäng enligt våra personliga åsikter visar sig snabbt en annan sanning. Kanske mer intressant. Det är bara en i reportergänget som ger Tok-Frans poäng överhuvudtaget. Det visar sig också att en låt som man gärna tok-dissar ändå får förvånansvärt höga poäng! Är det naken-chocks effekten!?

När vi röstar enligt traditionell Eurovision-poäng fördelning så visar det sig att det är Ace Wilder som blir segrare med 28 poäng:

1. Ace Wilder – 28 p

2. Robin Bengtsson – 27 p

3. Wiktoria – 26 p

4. Oscar Zia – 19 p

5. Molly Sandén – 16 p

6. Boris René – 14 p

7. David Lindgren – 13 p

8. Samir & Victor – 11 p

9. Frans – 8 p

10. SaRaha – 6 p

11. Panetoz – 5 p

12. Lisa Ajax – 1 p

Kommentera