Wiktoria dök upp från ingenstans i Melodifestivalen, kan det tyckas – hon tog sig direkt till final. En catchy-sång ”Save me” och en nyskapande scenshow som imponerar stod det snabbt klart att det här är något utöver det vanliga. Men trots allt är det Wiktoria som artist som gör det stora intrycket. Många håller nu det här bidraget som favorit och anser att detta vore det bästa för Sverige att representera oss i Eurovision.

Men vem är Wiktoria? – Melodifestivalklubbens Alexander Borodin och Lars-Kristian Stensrud träffade henne i logen under repen i Friends arena inför finalen – för att få veta mer om en av vinnarkandidaterna i årets Melodifestival.

Du kan lyssna på hela intervjun här:

DSCF0359

Vem är artisten Wiktoria?
– Jag är en pop-tjej som älskar musik, sjunga och stå på scen. Jag skriver även låtar. Jag är van att stå på scen för jag har varit med och tävlat i många musiktävlingar som liten. Jag tävlade i en stor internationell barn- och ungdomstävling i Rumänien – där jag deltog med en cover av ”Värsta schlagern” och representerade Sverige. och så var jag ju med i Lilla Melodifestivalen förstås. Men det här är så mycket större och helt annorlunda förstås.

Det visar sig att Wiktorias sångpedagog samt hennes mamma som varit viktiga för henne i den tidiga karriären. Det var också en musikalisk familj där man ofta samlades runt pianot. Wiktoria som heter Johansson i efternamn har också en syster som är låtskrivare och artist.

Nu har Wiktoria ingen mindre än Ash Pourni som står bakom henne och jobbar för en internationell lansering. Ash är den som skapade Avicci och även står bakom Axwell & Ingrosso.

– Det är jättecoolt att så stora namn står bakom mig och verkligen tror på mig, säger Wiktoria.

Wiktoria gillar tävlingar – men även om hon medverkat i Lilla Melodifestivalen så var det inte helt självklart att ställa upp i Melodifestivalen.
– Nu dök den här låten upp som vi tyckte var bra. Vi skickade in den och den kom med. Men det är inte så at vi har suttit och skickat in massor av låtar och verkligen kämpat för att få vara med. Hade det inte varit den här låten så hade jag inte varit med i år.

image

Din scenshow är spektakulär, kan du berätta om det?
– Ja det är Anton Ewald som är min koreograf och det är han som bestämmer vad som syns och vad som ska projiceras och allt det andra. Sen så är det ett kreativt samarbete med mig där jag får ge input plus High Screen som står bakom tekniken. Men jag är mycket delaktig i bidraget. Det är en utmaning då jag måste hålla en position. Så jag kan inte rör mig helt fritt som jag vill på scen.

Men du har lite koll ändå på Melodifestivalen?
– Ja, Euphoria är förstås en favorit. Jag gillar också Carolas bidrag genom historien.

Är du lika intresserad av Eurovision?
– Nej, jag tittar men är inte lika engagerad. Men en låt jag gillar från de senaste åren är Kuula från Estland år 2012 (Ott Lepland)

Vad gör du annars?
– Jag tränar, är i studion och tittar på tv-serier. Det är min hobby att titta på tv-serier. Jag följer jättemånga serier, säger Wictoria. Gossip Girl, Empire och Game of thrones är favoriter.

Du kan lyssna på hela intervjun här:

DSCF0357

Kommentera